Column Jan van Driel - Laat je inspireren!

19 september 2018 / vandaag

Wat is het toch fijn als je interesse bij de sport ligt, maar het is nog veel fijner als je er veel inspiratie mee op doet en ook andere mensen daarmee kunt inspireren. Heel veel mensen kunnen genieten van sport. Graag in een actieve vorm maar de passieve kant heeft ook zijn bekoring. Dat hebben we begin augustus kunnen zien bij de Europese Spelen met veel Nederlandse successen en de geweldige prestatie die Maarten van der Weijden leverde in zijn poging de Elfstedentocht zwemmend te volbrengen. Weliswaar is hem dat niet helemaal gelukt. Maar wat een grootheid!!

jan van driel

Als sportbestuurder, in welke vorm dan ook, probeer je andere mensen te inspireren en te motiveren om een mooie sport te gaan beoefenen en wat ook erg belangrijk is om te blijven beoefenen.Van 15 tot en met 29 oktober 2018 wordt de Nationale Sportweek georganiseerd. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen.

Een onderdeel van de Nationale Sportweek is de Sport Inspiratiebijeenkomst: De Kracht van sport in Noord-Nederland. Deze zal worden gehouden op woensdag 26 september 2018 in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De verenigingen die zijn aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Tijdens de inspiratieavond staat het creëren van een plezierige en veilige sportomgeving voor (jeugd)leden en vrijwilligers centraal. Want niet alleen het spelen van een wedstrijd heeft invloed op het spelplezier en de ontwikkeling van de speler of speelster. Ook het verenigingsbeleid en de bijdrage van iedereen langs het veld speelt hierin een belangrijke rol.
Interessante bijdragen zullen worden geleverd door Ron jans en Arjan Taaij over veranderingen in het sportlandschap. Daarnaast kan er veel kennis worden gewisseld in een aantal kennissessies.
Het belooft een boeiende en inspirerende avond te worden.

Laat deze inspiratiebijeenkomst ook een inspiratiebron voor u zijn!!

Jan van Driel
Ambassadeur Amateurconvenant FC Groningen

Sinds 2015 is Jan van Driel benoemd als ambassadeur. Met zijn jarenlange ervaring in diverse bestuursfuncties weet van Driel als geen ander hoe het voetballandschap in elkaar steekt.
 

Jan van Driel CVV Oranje Nassau
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws