De vereniging verbindt: WVV

28 april 2020 / vandaag

De vereniging verbindt, ook in moeilijke tijden. Dat geldt voor FC Groningen en ook de ruim 200 aangesloten partnerverenigingen in bij het Amateurconvenant FC Groningen. Vandaag aandacht voor: WVV uit Winschoten. Een van de clubs waar FC Groningen on Tour in de meivakantie een trainingsdag voor kinderen tot en met 12 jaar verzorgt.  

WVV

Welke anekdote over de vereniging moet iedereen kennen?
“In de eerste helft van het seizoen 1951-1952 kreeg WVV er een bijzondere supporter bij. Een ekster toonde zich zo geïnteresseerd in het spel, dat hij tijdens wedstrijden plaatsnam op de doellat om te kijken. De vogel vloog in de rust ook mee de kleedkamer onder de tribune in om de beraadslagingen van een team te volgen. Was de wedstrijd afgelopen dan ging de ekster weer zijns weegs. In februari 1951 kwam er op een bijzondere manier een einde aan zijn leven. De ekster stierf op het veld van eer, want hij werd door WVV’er Hennie Heres van de lat geschoten. De vogel overleefde de klap niet. Hij werd geprepareerd en heeft vele jaren opgezet in de kantine gestaan. Tot hij door een onachtzaamheid bij een schoonmaakactie in de vuilniscontainer verdween…”

foto sportpark wvv

Hoe toont de club haar maatschappelijk gezicht? 
“WVV werkt samen met Lentis om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werk te laten verrichten op het sportpark. Tevens is er een samenwerking met de middelbare scholen Dollard College en Ubbo Emmius dat scholieren de gymnastieklessen kunnen volgen op het complex. Ook participeert de club in Stichting Stoot."
 
Waar staat de vereniging over vijf jaar?
“In de voor ons liggende jaren wil WVV uitgroeien tot een club met een duidelijke regiofunctie in Oost-Groningen.”
 
Publicatie uit de Amateurconvenant FC Groningen Seizoengids geschreven door: Henk Mulder, bestuurslid WVV . 

Voetballiefhebbers opgelet: FC Groningen on Tour komt naar Winschoten!

FC Groningen komt zaterdag 2 mei op bezoek bij WVV in Winschoten met FC Groningen on Tour. De Trots van het Noorden biedt een training aan voor jeugd tot en met 12 jaar, waarbij alle overheidsrichtlijnen in acht worden genomen, die nodig zijn bij de organisatie van de activiteit. De voetbaldag duurt van 9.30 uur tot 15.30 uur. Deelnemen aan de trainingsactiviteiten van FC Groningen on Tour kost 42,50 euro per persoon. FC Groningen doet aan mede-organiserende verenigingen een afdracht van 7,50 euro per deelnemend kind. Je hebt dus een leuke voetbaldag en steunt je amateurclub! Aanmelden voor deze prachtige voetbalactiviteit kan via de volgende link: aanmelden FC Groningen on Tour.
 

FC-Groningen-on-tour-meivakantie-2020

Eerdere edities van 'De vereniging verbindt!'

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws