De vereniging verbindt: vv Roden

1 april 2020 / vandaag

De vereniging verbindt, ook in moeilijke tijden. Dat geldt voor FC Groningen en ook de ruim 200 aangesloten partnerverenigingen in bij het Amateurconvenant FC Groningen. Vandaag aandacht voor: VV Roden. Een vereniging waar wordt ingezet op jeugd en ontwikkelen. 

Roden 2

Welke anekdote over de vereniging moet iedereen weten?       
“Het sportpark van vv Roden was in het recente verleden zeer in trek bij betaald voetbalclubs. PSV sloeg in de jaren 90 van de vorige eeuw drie keer haar trainingskamp op in Roden. Er werd dan ook gevoetbald tegen de plaatselijke trots, waarbij iedere wedstrijd minstens 3.000 toeschouwers aanwezig waren. Heel veel vrijwilligers bij en rond de club maakten mogelijk dat Roden een uitstekende gastheer was."

"En dat gastheerschap viel kennelijk zo goed in de smaak, dat in 1993 en 1995 FC Barcelona met Johan Cruijff in Roden verbleef. Vanuit het Langewold Hotel fietsten topspelers als Ronald Koeman, Romario, Pep Guardiola, Michael Laudrup en al die andere sterren van de Catalaanse topploeg naar ons sportpark aan de Norgerweg. Organisatorische hoogtepunten in de geschiedenis van de vv Roden en een fantastische periode voor alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.” 

Roden 1

Hoe toont de vereniging haar maatschappelijke gezicht?          
“De vereniging telt zo’n 850 leden, waarvan ruim 100 vrouwen en meisjes, en biedt een gevarieerd aanbod van veld- en zaalvoetbal. De fundamentele rol van de vereniging is aan de leden de mogelijkheid bieden sport te beoefenen. De voetbalvereniging vervult daarmee een belangrijke maatschappelijke functie en de basis voor sportparticipatie. Daarbij wordt getracht voor een zo breed mogelijk publiek activiteiten aan te bieden. Dat betekent dat naast de “normale” voetbalactiviteiten ook wedstrijden/toernooien en trainingen worden georganiseerd voor kleuters, “moeders” en ouderen in de vorm van “walking-voetbal”. Verder worden in vakantie periodes 4x4 toernooien georganiseerd voor jeugdleden en niet-leden. Daarnaast hebben we een aantal vrijwilligers met een beperking die één of meerdere dagdelen per week actief zijn met dagbesteding op ons sportpark.”

Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en FC Groningen?       
“We hebben allebei het opleiden van jeugdspelers hoog in het vaandel staan. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Als vereniging zijn we erg blij met, en trots op, onze (jeugd)trainers. Samen er voor zorgen dat de jeugd veel plezier beleeft in het voetballen, en er daardoor ook steeds beter in wordt. Daarnaast zijn we gastheer van de regionale voetbalschool van FC Groningen op zondagmorgen.”

Publicatie uit de Amateurconvenant FC Groningen Seizoengids geschreven door: Wietse Rozema, secretaris VV Roden.

Eerdere edities van 'De vereniging verbindt!'

foto van Over de Bal

Coverfoto afkomstig van Over de Bal 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws