De vereniging verbindt: VV Geel Wit

22 april 2020 / vandaag

De vereniging verbindt, ook in moeilijke tijden. Dat geldt voor FC Groningen en ook de ruim 200 aangesloten partnerverenigingen in bij het Amateurconvenant FC Groningen. Vandaag aandacht voor: VV Geel Wit. De prachtige voetbalclub op Ameland heeft een bijzondere connectie met FC Groningen. 

luchtfoto_Geel_Wit

Welke anekdote over de vereniging moet iedereen weten?       
“Als club van een eiland moeten elke week teams van Geel Wit de oversteek naar de vaste wal maken. Tegenwoordig gaat dat met luxe veerboten, in de jaren zeventig van de vorige eeuw gebeurde dat ook met beurtschepen. In februari 1972 kwam het schip vast te zitten en moesten de mannen bijna zes uur op het wad doorbrengen. Desondanks bleef de stemming goed en lieten de ongeveer dertig voetballers en hun begeleiders zich de kapucijners en mosselen van schipper Albert Teuben heerlijk smaken.”
 
Hoe toont de vereniging haar maatschappelijke gezicht?          
“Geel Wit is een voetbalvereniging die open staat voor iedereen op Ameland. Sinds enkele jaren biedt de club ook plaats aan meiden- en vrouwenvoetbal. Geel Wit is elk jaar aanwezig bij diverse evenementen op het eiland met spelletjes en verkoop van oliebollen, hamburgers en worsten.”

logo_Geel_Wit_2010

Waar staat de vereniging over 5 jaar?     
“Omdat Ameland niet te maken heeft met krimp kan de verwachting worden uitgesproken dat Geel Wit over vijf jaar vrijwel even groot is als nu. Omdat de club niet op aanwas van buitenaf hoeft te rekenen zijn de ambities realistisch. Derde klasse is mooi, tweede klas zou prachtig zijn.”
 
Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en FC Groningen?        
“De overeenkomst tussen Geel Wit en FC Groningen is het logo. Bij het ontwerpen van het oorspronkelijke logo heeft de G van FC Groningen als voorbeeld gediend. Het logo bestond aanvankelijk uit een gele G met daarin een witte W verweven. Die zijn als één blauw geheel opgenomen in het huidige logo.”
 
Publicatie uit de Amateurconvenant FC Groningen Seizoengids geschreven door: Koos Molenaar, PR-zaken VV Geel Wit. 

AC-geel-wit

Eerdere edities van 'De vereniging verbindt!'

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws