De vereniging verbindt: sc Loppersum

30 maart 2020 / vandaag

De vereniging verbindt, ook in moeilijke tijden. Dat geldt voor FC Groningen en ook de ruim 200 aangesloten partnerverenigingen in bij het Amateurconvenant FC Groningen. Vandaag aandacht voor: SC Loppersum. De vereniging speelt een belangrijke rol in het dorp en de regio.

Loppersum2

“We moeten iedereen met de club zien mee te krijgen. En daarmee bedoelen we niet alleen de leden, want het blijft moeilijk om overal voldoende vrijwilligers voor te vinden, maar ook de gemeente. Als een ieder beseft dat er heel wat moet gebeuren om de vereniging op een goede manier in stand te houden en daar dan dus ook actief aan wil bijdragen, dan zijn we echt op de goede weg.”
 
Welke anekdote over de vereniging moet iedereen weten?     
“Niet zozeer een anekdote, maar wel een bijzondere gebeurtenis. Nadat sc Loppersum was gedegradeerd naar de 5e klasse, werd het 1e elftal het seizoen erop met overmacht kampioen door alle wedstrijden te winnen. Een unieke prestatie. Twintig wedstrijden gespeeld en zestig punten. Doelsaldo 98 voor en 17 tegen. Sinds de invoering van competitievoetbal in 1890 was Loppersum de pas 9e vereniging die dit is gelukt. Verder is het ook uniek dat er sinds 1997, met uitzondering van anderhalf seizoen, altijd Lopster trainers aan het roer stonden bij SC Loppersum, te weten Henk Buikema, Jaap Danhof en Dirk Vink. dan praat je dus over een periode van 20 jaar! Momenteel is Henk Buikema trainer bij de club.”

Loppersum1

Hoe toont de vereniging haar maatschappelijke gezicht?          
“Op verschillende manieren. Dit gebeurt al door het laag houden van de contributie bij de jeugd, zodat we zo laagdrempelig zijn als mogelijk. Ook door andere verenigingen en stichtingen gebruik te laten maken van de velden en opstallen laten we zien maatschappelijk betrokken te zijn. De motorclub, de kinderspeelweek "Bonkhörn" en de lagere scholen maken er met regelmaat gebruik van. Op dit moment denken we samen met een dorps-initiatief na over het opzetten van buiten-fitnesstoestellen op het sportcomplex.”
 
Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en FC Groningen?          
“FC Groningen vult een duidelijke functie in voor stad en regio. SC Loppersum doet op zijn eigen bescheiden niveau ook voor onze directe leefomgeving. De gang naar het voetbalveld is voor velen een bijzonder welkome activiteit door de week.” 
 
Publicatie uit de Amateurconvenant FC Groningen Seizoengids geschreven door: Koos Knoop, secretaris SC Loppersum.

Eerdere edities van 'De vereniging verbindt!'

ac-15
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws