De vereniging verbindt: Fit Boys

27 maart 2020 / vandaag

De vereniging verbindt, ook in moeilijke tijden. Dat geldt voor FC Groningen en ook de ruim 200 aangesloten partnerverenigingen in bij het Amateurconvenant FC Groningen. Vandaag aandacht voor: Fit Boys. De vereniging uit het Drentse Beilen zet in op maatschappelijke betrokkenheid en voelt voor haar leden als een warme deken.

Fit Boys 1

“Samen met mede-sportparkgebruiker vv Beilen zijn we bezig ons sportpark Noord-West duurzamer te maken. Daarnaast willen we onze maatschappelijke functie binnen het dorp, de gemeente en de provincie handhaven en uitbouwen. Denk aan activiteiten als GGZ Sportdag, TT Baanbewaking (samen met HHCombi), scheidsrechtercursus voor leerlingen van de CS Vincent van Gogh en Dr Nassau College (samen met vv Beilen) en Schoolvoetbal.”
 
“Ook is de club een erkend leerbedrijf en biedt dus de mogelijkheid tot stagelopen en organiseert de club allerlei acties voor de inwoners van de gemeente Midden-Drenthe (o.a. Tulbandenactie en Geranium- & Stroopwafelactie). Maar bovenal willen we er zijn voor onze leden en hun achterban. Want FIT Boys is zo veel meer dan voetbal, in voor- en tegenspoed. De club voelt voor zijn leden als een warme deken.”
 
Welke anekdote over de vereniging moet iedereen weten?     
“Het is mooi om te zien dat de FIT Boys Familiedag in de jaren 80 al is ontstaan. Een toenmalig PR-team organiseerde aan het eind van het seizoen een wedstrijd tussen sterren en een FIT Boys-team. Al snel kwamen daar de verenigingsprijzen bij, onder andere de Speler van het Jaar-bokaal en de blunderbokaal (de oogklep).”
 
“In de jaren daarna ontwikkelde deze activiteit zich tot FIT Boys Familiedag, die jaar in jaar uit zeer goed bezocht wordt en erg gewaardeerd wordt. De verenigingsprijzen zijn gebleven. En één prijs is vernoemd naar een lid van het toenmalige PR Team, Erik Jans. Hij is veel te vroeg overleden. De prijs voor Verslaggever van het Jaar, die ook elke Familiedag wordt uitgereikt, is naar hem vernoemd: De Erik Jans-bokaal.”

Fit Boys

Waar staat de vereniging over 5 jaar?  
“Over 5 jaar wil FIT Boys de samenwerking met voetbal- en sportverenigingen om zich heen intensiveren. Denk aan samenwerken met andere sportverenigingen om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen. Maar denk ook aan samenwerken met buurman vv Beilen of het gebied van het jeugd- en dames- & meisjesvoetbal. En wat betreft dames- & meisjesvoetbal behoort samenwerking met voetbalclubs uit de gemeente Midden-Drenthe ook zeker tot de mogelijkheden. FIT Boys zal als sportclub over 5 jaar een duidelijke en bepalende speler zijn op het sportveld binnen de gemeente en de provincie.”
 
Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en FC Groningen?          
“FC Groningen en FIT Boys willen er allebei zijn voor hun achterland. Voor FIT Boys is dit Beilen en de gemeente Midden-Drenthe. Beide willen er ook vooral zijn voor hun leden en hun achterban. En dat laten beide zien in tal van maatschappelijke activiteiten voor leden en voor inwoners van de provincies/gemeente. Dus ieder op zijn niveau (profclub en amateurclub) draagt zijn steentje bij aan een betere maatschappij.”
 
Publicatie uit de Amateurconvenant FC Groningen Seizoengids geschreven door: Maurits Beuling, webmaster & PR Fit Boys.

Eerdere edities van 'De vereniging verbindt!'

AV-4
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws