De vereniging verbindt: FC Lewenborg

7 april 2020 / vandaag

De vereniging verbindt, ook in moeilijke tijden. Dat geldt voor FC Groningen en ook de ruim 200 aangesloten partnerverenigingen in bij het Amateurconvenant FC Groningen. Vandaag aandacht voor: FC Lewenborg . Een vereniging waar teamgeest en clubbinding als heel belangrijk worden gezien.

FC_Lewenborg_Afsluitdag

“Plezier en prestatie zijn bij FC Lewenborg onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons voornaamste doel is dat alle leden op hun eigen niveau moeten kunnen voetballen en zich veilig en thuis voelen binnen onze vereniging.”
 
Welke anekdote over de vereniging moet iedereen weten?     
“Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de voetbaldagen, de wintertoernooien en het jaarlijks terugkerende voetbalkamp voor de JO9 t/m JO15. Op dit kamp, een weekend lang op een grote jeugdboerderij, is het voor de meeste kinderen een sport geworden om de hele nacht wakker te blijven. Meestal wordt het rond 05:00 uur wat rustiger, maar om de overgebleven groep fanatiekelingen uit te putten wordt altijd een lange nachtwandeling gehouden. Deze wandeling die jaren geleden begonnen is als een soort van ‘straf’ is voor velen nu het hoogtepunt van het kamp.”
 
Hoe toont de vereniging haar maatschappelijke gezicht?          
“Zaken als teamgeest en clubbinding zijn belangrijke factoren binnen FC Lewenborg. Hierbij wordt beoogd de spelers een mentaliteit bij te brengen die zich laat kenmerken door inzet, doorzettingsvermogen, het leren genieten van winst, het leren tegen je verlies te kunnen, het respecteren van scheidsrechters, tegenstanders, medespelers, begeleiders, publiek en overige omgevingsfactoren.”

FC_Lewenborg_Selectie

Waar staat de vereniging over 5 jaar?   
“FC Lewenborg wil over 5 jaar nog steeds dezelfde stabiele vereniging zijn waar leden zich op hun gemak voelen. FC Lewenborg hoopt daarnaast haar loyale groep van vrijwilligers, die de kern van de vereniging vormt, uit te kunnen breiden.”
 
Wat is de overeenkomst tussen uw vereniging en FC Groningen?           
“Elk jaar wordt bij FC Groningen een open dag gehouden om het seizoen te openen. FC Lewenborg houdt jaarlijks een soortgelijke dag met luchtkussens en andere activiteiten voor haar (jeugd) leden en vrijwilligers, maar dan om het seizoen af te sluiten.”

Publicatie uit de Amateurconvenant FC Groningen Seizoengids geschreven door: Johan Hamstra, voorzitter FC Lewenborg. 

Eerdere edities van 'De vereniging verbindt!'

Lewenborg
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws