Bedum winnaar bij afsluiting Regionale Voetbalscholen

12 april 2017 / vandaag

Dit jaar hebben in totaal 174 spelers uit de geboortejaren 2006 tot en met 2010 getraind en gespeeld op de Regionale Voetbalscholen (RVBS) van FC Groningen in Roden, Assen, Bedum, Hoogeveen en Wildervank. Afgelopen zondag was de seizoensafsluiting in de vorm van de strijd om de RVBS Cup op Sportpark Corpus den Hoorn.

Het was een prachtige en zonnige dag. In gemixte teams gingen de locaties met elkaar de strijd aan om de felbegeerde wisselbokaal.  Onder toeziend oog van veel publiek werden er 6 tegen 6 wedstrijden gespeeld in een poulefase gevolgd door een finaleronde.
 
Winnaar
Locatie Bedum won het toernooi. Vanaf het balkon van de GRC kantine overhandigde technisch coördinator Erwin Heerlijn de wisselbokaal aan de spelers en trainer van de locatie Bedum. Zowel de spelers als ouders werden bedankt voor hun inzet en betrokkenheid. Elke speler ontving een zogenaamd ‘smoelenboek’. Hierin staan mooie foto’s en herinneringen van FC Groningen-activiteiten in het afgelopen seizoen.
 
FC Groningen is ervan overtuigd dat jonge voetballers niet te snel uit hun eigen (sociale) omgeving moeten worden gehaald. Daarom is de Trots van het Noorden in 2015/2016 gestart met Regionale Voetbalscholen (RVBS) op vijf locaties in de regio. Met de RVBS wordt een breder fundament gecreëerd voor het opleiden van voetballers tot en met Onder-11.
 
Rol
Dit betekent dat er minder snel in de piramidevorm wordt doorgeselecteerd en hiermee wordt getracht te voorkomen dat jong talent moet uitstromen. Omdat FC Groningen er voor kiest om geen Onder-9 en geen Onder-11 teams in de opleiding op te nemen, is er een belangrijke rol weggelegd voor amateurclubs in het opleiden van talentvolle jeugdvoetballers.

RVBS
rvbs3
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws