Thema bijeenkomst Veilig sportklimaat

Veilig sportklimaat

Onderstaande bijeenkomst is verplaatst naar het najaar (2022).

Als voetbalclub wil je al je leden met plezier laten voetballen. Dat vraagt om een veilige omgeving in alle opzichten. Je wil een sfeer creëren waarin grensoverschrijdend gedrag in al zijn vormen wordt gesignaleerd en aangepakt. De laatste jaren komen steeds meer verhalen naar boven waaruit blijkt dat ook in de sport sprake is van schrijnende gevallen van grensoverschrijdend gedrag. De voetbalwereld vormt geen uitzondering. Dit vraagt om actie.
 
Om aan de slag te gaan met het creëren van een veilig sportklimaat en het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag binnen je vereniging, organiseren de KNVB, FC Groningen en de stichting De stilte verbroken een thema avond om hierover met verenigingen in gesprek te gaan.

Op 30 mei ben je van 19.30 tot 21.30 van harte welkom bij FC Groningen in Stadion Euroborg. Vanaf 19.30 start het inhoudelijke programma.
 
Hoe ziet het programma eruit?
Tijdens de bijeenkomst gaan we zowel informatief als interactief met het thema aan de slag. Het programma is als volgt:

  • Inloop met koffie en thee
  • Opening door FC Groningen
  • Renald Majoor, van stichting De Stilte verbroken. Staat het publiek te woord met zijn persoonlijke verhaal.
  • Wat doet FC Groningen op dit thema en wat kun jij doen als vereniging?
  • Interactieve workshop; delen, luisteren, begrijpen en ervaren hoe met het thema aan de slag kunt gaan.
  • Welke rol kan de KNVB bieden ter ondersteuning om preventief beleid te voeren om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen?
  • Afsluiting

Voor deze bijeenkomst worden zowel alle amateurclubs waar FC Groningen een samenwerkingsverband mee heeft uitgenodigd als de clubs uit Groningen en omstreken.  Aanmelden is mogelijk via onderstaand formulier.