string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zweeds international Granqvist naar FC.

Donderdag 10 juli 2008 om 09:49

FC Groningen heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met Andreas Granqvist. De 23-jarige centrale verdediger komt over van Wigan Athletic. De Zweedse international tekent in Euroborg een contract voor vier seizoenen. FC Groningen betaalt aan de Engelse club een afkoopsom van één miljoen euro.

FC Groningen heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met Andreas Granqvist. De 23-jarige centrale verdediger komt over van Wigan Athletic. De Zweedse international tekent in Euroborg een contract voor vier seizoenen. FC Groningen betaalt aan de Engelse club een afkoopsom van één miljoen euro.
Granqvist stond nog tot medio 2009 onder contract bij Wigan Athletic. In Engeland kwam hij in twee seizoenen tot veertien wedstrijden in de Premier League. Vanaf januari van dit jaar tot aan het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland speelde hij in zijn geboorteland op uitleenbasis bij zijn oude club Helsingsborg IF. Granqvist maakte deel uit van de nationale Zweedse selectie, die afgelopen juni deelnam aan de EK eindronde. Tijdens de drie groepswedstrijden van het toernooi kwam hij echter niet in actie.
Granqvist heeft drie A-interlands achter zijn naam staan en kwam bovendien 22 keer uit voor Zweden onder-21. “In een aantal van die wedstrijden hebben wij hem aan het werk gezien”, vertelt manager technische zaken Henk Veldmate. “Wij volgen hem al langer. Granqvist is een echte centrale verdediger; groot, sterk en een goede kopper. Hij wil bovendien graag van achteruit voor een voetballende opbouw kiezen.”
Granqvist begon zijn carrière in 2004 bij Helsingborgs IF. In drie jaar tijd speelde hij voor die club 72 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Daarna vertrok de verdediger medio 2006 naar het Engelse Wigan Athletic. Het afgelopen half jaar werd Granqvist weer verhuurd aan zijn voormalige club in Zweden. Hij kwam toen in elf competitiewedstrijden (één doelpunt) in actie. “Daar hebben wij hem toen opnieuw bekeken”, zegt Veldmate. “Hij heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld.”
Voor Granqvist was meer belangstelling. Over zijn keuze voor FC Groningen zegt hij: “Ik beschouw FC Groningen als een club waar ik me verder kan ontwikkelen. Ik heb bij Wigan Athletic niet veel gespeeld en voor mij was het nu belangrijk een club te kiezen die ook qua voetbal bij me past. Ik ben een speler die liever voor de opbouw kiest, dan de lange bal hanteert. Ik ben nog jong en wil me graag verbeteren. Ik zie in Groningen de club die me deze mogelijkheid biedt.”
Zijn eerste indrukken doen hem denken aan Zweden. “Ik ben hier nu twee keer geweest en de stad doet me in veel opzichten denken aan Helsingborgs. Het voelt vertrouwd en ik heb er een goed gevoel bij. Wat het stadion betreft: ik heb in Engeland heel wat gezien, maar Euroborg is ook echt een fantastisch stadion.”
Bron: FC Groningen

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’