string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zondag het eerste echte meetmoment’.

Dinsdag 07 augustus 2012 om 13:09

In de 391ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de laatste duels in de voorbereiding en belicht hij de start van de competitie, die voor FC Groningen aanstaande zondag begint in Enschede.

“De voorbereiding zit erop. Na een 2-2 gelijkspel tegen Osasuna, de nummer 7 van Spanje, en een 4-1 overwinning op SC Veendam hebben we tien wedstrijden in de voorbereiding gespeeld. Hoe we er daadwerkelijk voor staan, is na een voorbereidingsperiode altijd moeilijk in te schatten, maar het is wel prettig te constateren dat vrijwel de gehele selectie fit aan de start van het seizoen staat.”
Volop kaarten
“Komende zondag is het uitduel met FC Twente het eerste echte meetmoment. In de Grolsch Veste begint trainer Robert Maaskant met zijn ploeg aan het Eredivisieseizoen 2012/2013. De twee daaropvolgende zondagen speelt FC Groningen thuis in de eigen Euroborg. Voor het duel met Willem II, op zondag 19 augustus, zijn volop kaarten verkrijgbaar in de vrije verkoop. Ook is het natuurlijk nog mogelijk een seizoenkaart aan te schaffen, om geen enkele thuiswedstrijd te hoeven missen.”
Nieuwe entree
“Seizoenkaarten zijn onder meer verkrijgbaar via deze website en op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur bij onze Supportersbalie, die sinds afgelopen vrijdag een totaal nieuwe aanblik heeft gekregen. In verband met de verbouwing van ons hoofdgebouw zijn de Supportersbalie en Businessbalie nu met een eigen entree ondergebracht in een nieuwe ontvangstruimte. De verbouwing van de Lounge vordert gestaag.”
Verbouwing
“Op zondag 19 augustus zullen onze sponsors en gasten kennismaken met de totaal vernieuwde inrichting van de businessruimte. Op donderdag 23 augustus zal de nieuwe Lounge vervolgens nog officieel geopend worden in de spectaculaire stijl van Vrienden van Amstel. De uitnodiging voor (oud-)sponsors hiervoor wordt binnenkort verstuurd. Drie dagen later staat de thuiswedstrijd tegen PSV dan alweer op het programma.”
“Overigens staat er nóg een verbouwing op stapel. Drie van de skyboxen zullen worden samengevoegd tot een Media & IT Experience, een nieuwe themalounge waarvan inmiddels al ruim zestig procent van de stoelen voor het komende seizoen is afgenomen.”
Beloften
“De Beloften van trainer Dick Lukkien staan ook aan de vooravond van de nieuwe competitie. De ploeg won gisteravond (maandag – red.) met 3-0 bij WKE en speelt donderdag de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Werder Bremen Onder-23 is de tegenstander. Het duel in Haren begint om 18.30 uur. Volgende week maandag start voor de ploeg de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam op Sportpark Corpus den Hoorn. Aanvang 18.30 uur.”
“Ook drie van de teams van RVO FC Groningen/Cambuur zijn inmiddels weer met hun voorbereiding begonnen. De A1 van trainer Paul Raveneau, B1 van trainer Peter Moltmaker en B2 met trainer Peter Hoekstra. FC Groningen A1 belegt van donderdag tot en met zondag een trainingskamp op Schiermonnikoog. Komende maandag zullen ook de andere jeugdteams hun eerste training afwerken.”
G-Voetbaldag
“Morgen (woensdag – red.) vindt op Sportpark de Bongerd in Barendrecht voor de twintigste keer de Landelijke G-Voetbaldag plaats. Ruim 400 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking komen die dag in actie, onder begeleiding van de coaches en scheidsrechters uit het Betaalde Voetbal.”
“Het toernooi is een initiatief van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), die het toernooi organiseert in samenwerking met de KNVB en BVV Barendrecht. Laatstgenoemde vereniging is al sinds de start van het toernooi gastheer voor de Landelijke G-Voetbaldag en viert daarmee ook het 20-jarig jubileum van het toernooi. Namens FC Groningen zullen teammanager Bas Roorda en hoofdtrainer Robert Maaskant in Barendrecht aanwezig zijn.”
“Overigens is Maaskant vanavond (dinsdag – red.) analist bij Eredivisie Live bij de return in de derde voorronde wedstrijd in de Champions League van Feyenoord tegen Dinamo Kiev.”
Amateurconvenant
“De afgelopen twee maanden zijn maar liefst zeven nieuwe clubs partner geworden van het Amateurconvenant FC Groningen. Het betreft GSVV The Knickerbockers, CSVH, vv SPW, KZC’08, DZOH, HZVV en Fit Boys. In het vervolg ontvangen deze clubs, samen met de meer dan 160 andere aangesloten amateurverenigingen, nieuwsbrieven en acties die uitgezet worden.”
“In de nieuwsbrief van september wordt bekend gemaakt welke wedstrijden in het aankomende seizoen in Euroborg tegen een gereduceerd groepstarief bezocht kunnen worden door leden van aangesloten amateurclubs. Ook zal eind september de Amateurgids uitkomen. Deze presentatiegids zit boordevol wetenswaardigheden over de aangesloten verenigingen.”
Nederlagentoernooi
“Nieuw initiatief binnen het Amateurconvenant is het nederlagentoernooi tegen RVO FC Groningen/Cambuur A1. Achtereenvolgens Rood Zwart Baflo, Viboa, v.v. Musselkanaal, Achilles 1894, HZVV, v.v. Valthermond, v.v. Gieten en OKVC zullen op dinsdagavonden spelen tegen de A1. De ploeg met het beste resultaat tegen het vlaggenschip van de jeugdopleiding wordt uitgenodigd voor een competitiewedstrijd van het eerste elftal  in Euroborg. Ook wint de betreffende vereniging een voetbalclinic voor haar eigen jeugdleden.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’