string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zondag afscheid van vier spelers en trainer Maaskant.

Woensdag 08 mei 2013 om 17:10

FC Groningen neemt zondagmiddag na de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie traditiegetrouw afscheid van vertrekkende spelers en trainer. Op het veld van Euroborg zal algemeen directeur Hans Nijland na afloop van het duel met Ajax het woord richten tot de afzwaaiende spelers Oluwafemi Ajilore, Tim Keurntjes, Luis Pedro en Tim Sparv en hoofdtrainer Robert Maaskant.

Het stil staan bij afscheid nemende leden van de eerste selectie vindt traditioneel plaats rondom de laatste thuiswedstrijd van FC Groningen in de reguliere competitie, dus ook als hierna nog play-offwedstrijden worden gespeeld. Dit doet de club omdat bij play-offwedstrijden nimmer zeker is wanneer het laatste thuisduel wordt gespeeld. Net als vorig jaar zal er pas na het laatste fluitsignaal op het veld afscheid worden genomen.
Sparv
Van de vertrekkende spelers heeft Tim Sparv de meeste officiële wedstrijden achter zijn naam staan in het groen-witte shirt, namelijk 101. De Fins international kwam halverwege het seizoen 2009/2010 naar Euroborg. In de drieënhalve seizoenen bij FC Groningen scoorde de 26-jarige middenvelder in totaal vier keer.
Femi
Oluwafemi Ajilore kan zondag tegen Ajax aan zijn honderdste officiële wedstrijd in het FC Groningen-shirt komen. De teller van de 28-jarige ‘Femi’ staat na zijn invalbeurt van afgelopen weekeinde tegen VVV-Venlo op 99 duels. De Nigeriaanse middenvelder scoorde sinds zijn komst naar Euroborg in 2008 tot nu toe vijf keer in Groningse dienst.
Keurntjes
Tim Keurntjes speelde in totaal negen officiële wedstrijden voor FC Groningen. Daarin scoorde de 22-jarige middenvelder één keer, vorig seizoen als invaller in de bekerwedstrijd tegen AZ in Alkmaar. Dit seizoen was Keurntjes verhuurd aan SC Cambuur. Met de Friese club werd hij vorige week vrijdag tijdens de laatste speelronde kampioen van de Jupiler League.
Pedro
Luis Pedro da Silva Ferreira speelde dit seizoen tot aan het faillissement van de club op huurbasis bij SC Veendam. De 21-jarige verdediger kwam vorig seizoen namens FC Groningen in totaal in vier Eredivisiewedstrijden in actie. De Angolees kwam daarin niet tot scoren.
Essent Speler van het Jaar
Tevens zal zondagmiddag na afloop de Essent Man of the Match van de wedstrijd tegen Ajax bekend worden gemaakt en wordt de verkiezing afgesloten met het uitroepen van de Essent Speler van het Jaar. Voor die prijs komen nog twee spelers in aanmerking: Virgil van Dijk en Michael de Leeuw. De centrale verdediger heeft daarbij voorafgaand aan het duel met Ajax één punt voorsprong op de clubtopscorer van FC Groningen. Bij een gelijke eindstand in punten gaat de prestigieuze publieksprijs naar De Leeuw omdat hij in de zestien thuiswedstrijden tot nu toe het vaakst is verkozen tot Essent Man of the Match; vijf keer tegenover drie maal Van Dijk.
Vorig jaar werd Maikel Kieftenbeld gekroond tot Essent Speler van het jaar.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’