Zelfde liedje in de ArenA.

Zondag 28 maart 2010 om 16:27

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Amsterdam ArenA met 3-0 verloren van Ajax. Bij rust was de stand reeds 1-0. Jan Vertonghen was met twee treffers de man van de wedstrijd.

Het duel in de Amsterdam ArenA kwam langzaam op gang. Zoals verwacht keerde Andreas Granqvist na een schorsing terug in het centrum van de verdediging. Daley Blind startte weer als rechtback, tegen de club waardoor hij aan Groningen is verhuurd. Op het middenveld ontbrak Mike Zonneveld en was er een basisplaats voor Koen van de Laak. Oluwafemi Ajilore verhuisde van de aanvallende naar de verdedigende plek op het middenveld.
In de twaalfde minuut kopte Siem de Jong over het doel van Brian van Loo. Het was de eerste kans van de wedstrijd. Aan de overzijde kreeg topscorer Tim Matavz nog een grotere kans geboden van Koen van de Laak. Hij maaide in de twintigste minuut vlak voor het doel echter over de bal heen en zo kwam er geen schotmogelijkheid. Na ruim een halfuur was het Luis Suarez die aan de aandacht van Gibril Sankoh was ontsnapt en naast schoot.
Twee minuten later ging Sankoh op de bon na een overtreding op diezelfde Suarez. Het betekent dat Sankoh volgende week in de uitwedstrijd tegen Vitesse ontbreekt. In de 36ste minuut kreeg FC Groningen de grootste kans van de wedstrijd. Tim Matavz kon volledig vrij op doelman Maarten Stekelenburg aflopen, maar faalde oog in oog met de nationale doelman van Nederland.
Weer twee minuten daarna, in de 38ste minuut, kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet van Demy de Zeeuw werd ingekopt door Jan Vertongen: 1-0. Drie minuten voor rust had De Zeeuw de score kunnen verdubbelen, maar schoot hij over het doel van Brian van Loo. Vlak na de rust maakte Andreas Granqvist een glijpartij en kreeg Suarez opnieuw een grote kans. Opnieuw mikte de oud-FC’er naast.
Halverwege de tweede helft besliste Ajax de wedstrijd toen Siem de Jong een bal binnen het keepersgebied hoog in het doel roste: 2-0. Daley Blind kreeg even later een applauswissel en werd afgelost door Tom Hiariej. Ook was er nog speeltijd aan de kant van Groningen voor Tim Sparv en Nicklas Pedersen. Het duo kwam in de plaats van Goran Lovre en Oluwafemi Ajiolore.
De schade viel voor Groningen nog iets hoger uit. Luis Suarez slingerde in de 81ste minuut een corner voor het doel en zag hoe Jan Vertonghen zijn tweede bal in het FC-doel kopte: 3-0. In de slotfase drong Ajax nog verder aan, maar bleef de score ongewijzigd. FC Groningen gaat komende zaterdag op bezoek bij Vitesse in Arnhem.

Van Loo; Blind (75′ Hiariej), Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore (78′ Sparv), Lovre (78′ Pedersen), Enevoldsen, Van de Laak; Matavz, Bacuna.
Rest bank: Nienhuis, Koc, Werkman, Olijve.
Opstelling Ajax
Stekelenburg, van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita (83′ Lodeiro), De Zeeuw (78′ Gabri), De Jong, Enoh, Rommedahl (66′ Eriksen), Suarez, Emanuelson.
Rest bank: Vermeer, Oleguer, Pantelic, Suk.
Toeschouwers: 50.000
Scores; 38′ Vertonghen (De Zeeuw) 1-0, 67′ De Jong (Anita) 2-0, 81′ Vertonghen (Suarez) 3-0.
Scheidsrechter: Bossen
Gele kaart: 34′ Sankoh (overtreding op Suarez)