string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeefuik tekent contract in Euroborg.

Maandag 25 juni 2012 om 17:19

Género Zeefuik heeft maandagmiddag zijn handtekening gezet onder zijn vierjarige contract bij FC Groningen. Eerder was de komst van de 22-jarige spits al gemeld, maar vanwege interlandverplichtingen met Jong Oranje kon Zeefuik zijn nieuwe club nog niet eerder bezoeken om de formaliteiten persoonlijk af te ronden.

Op het kantoor van algemeen directeur Hans Nijland zette Zeefuik in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer Peter de Waal en manager technische zaken Henk Veldmate de benodigde krabbels om zijn overgang naar FC Groningen definitief te maken. Daarna bestegen Nijland, Veldmate en Zeefuik nog de tribunes van Euroborg om te poseren voor de lens van huisfotograaf Erwin Otten.
Onder de indruk
Zeefuik keek zichtbaar onder de indruk uit over De Groene Kathedraal. “Tsja, dit is wel wat”, mijmerde de  nieuwe aanvalsleider. “Ik heb afgelopen seizoen met N.E.C. hier op het veld gestaan en dat was al geweldig, maar om Euroborg zo vanuit de nok van het stadion te zien, is behoorlijk indrukwekkend. Ik kan niet wachten om hier de thuiswedstrijden te gaan spelen.”
Dat duurt echter nog even, want voorlopig heeft Zeefuik ook nog een week vakantie. De spits was na de reguliere competitie nog – zeer succesvol – actief met Jong Oranje in EK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg en Bulgarije. Zeefuik scoorde in die twee met 5-0 gewonnen interlands vier keer. “Ik wist dat ik voor FC Groningen zou gaan spelen en had daarover een heel goed gevoel. Ik zat daarom ook lekker in mijn vel en heb het volgens mij heel aardig gedaan bij Jong Oranje.”
Week langer vrij
Vanwege de interlandverplichtingen met Jong Oranje heeft Zeefuik – net als de internationals Maikel Kieftenbeld, Leandro Bacuna en Tim Sparv – een week langer vrij dan de rest van de groep, die zondagmiddag onder leiding van de nieuwe trainer Robert Maaskant het seizoen startte in Haren.
“Ik sluit volgende week maandag aan en dan gaan we zien hoe het gaat lopen. Het maakt me niet uit of we met twee of drie spitsen gaan spelen, ik kan in beide systemen goed uit de voeten. Ik ben een diepe spits, het aanspeelpunt. Van de huidige spelersgroep ken ik onder anderen Kieftenbeld, Bacuna en Van Dijk vanuit Jong Oranje. Ook andere jongens zijn geen onbekenden van mij.”
Rugnummer
Op het kantoor van Nijland keek Zeefuik vol ontzag naar shirts van roemruchte voorgangers als Luis Suárez en Marcus Berg. “Aardige spitsen… Wat opvalt is, is dat ze bij hun clubs na Groningen beiden met het rugnummer 16 zijn gaan spelen. Ik weet nog niet welk nummer ik krijg toebedeeld. We moeten zien wat beschikbaar is. Ik kom hier om doelpunten te maken en met welk rugnummer dat zal zijn, is minder belangrijk.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard