string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zaterdag speciale collecte voor door brand getroffen clubs’.

Dinsdag 20 september 2016 om 14:49

In de 597ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste overwinning van het seizoen, kijkt hij vooruit naar het dubbele programma van deze week en gaat hij in op de brand van afgelopen weekend op sportpark Het Noorden, waarbij naast Kids United ook VV Groningen en VV Potetos werden getroffen.

“De opluchting aan Groningse zijde was afgelopen vrijdag goed voelbaar in Utrecht. Hoewel de laatste weken duidelijk al tekenen van herstel zichtbaar waren, wachtte alles en iedereen met een groen-wit hart vol smart op de eerste competitiezege van het seizoen. Dat deze overwinning tegen FC Utrecht tot stand kwam met klinkende cijfers maakte de avond en het daarop volgende weekend alleen nog maar mooier. Met de 5-1 zege hopen we de weg naar boven definitief te hebben ingeslagen. Er is in Utrecht wat dat betreft in ieder geval voldoende vertrouwen getankt.”

Mooie mogelijkheden
“Deze week hebben we direct twee mooie mogelijkheden aan te tonen dat de ruime zege in Utrecht geen incident is geweest. Om 17.00 uur vanmiddag (dinsdag – red.) trappen we af voor onze eerste wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi van dit seizoen. In Capelle is de gelijknamige club onze eerste tegenstander. VV Capelle komt in dezelfde competitie uit als FC Groningen onder-23, de Derde Divisie Zaterdag. Van onderschatting mag en kan geen sprake zijn. Deze wedstrijd moet gewonnen worden.”

“De loting voor de tweede ronde van het hoofdtoernooi om de KNVB-beker is donderdagavond na afloop van de laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde; Feyenoord – FC Oss. Dat duel in de Rotterdamse Kuip begint om 20.45 uur. Afhankelijk van een eventuele verlenging en mogelijke strafschoppenserie daar volgt daarna de loting voor de volgende ronde. Een en ander is live te volgen via FOX Sports.”

Collecte
“Zaterdagavond vanaf 18.30 uur wacht ons in de zevende speelronde van de Eredivisie de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. We jagen dan op onze eerste thuiszege van dit seizoen.”
“Bij het competitieduel met Heracles Almelo zullen wij een speciale collecte houden. Zoals wellicht bekend, heeft er afgelopen weekend brand gewoed op sportpark Het Noorden. Daarbij zijn de voetbalclubs VV Potetos en VV Groningen zwaar gedupeerd en heeft het door FC Groningen geadopteerde Kids United al haar materialen verloren. Een drama voor de getroffen clubs. Om hen te helpen bij de wederopbouw, houden wij zaterdagavond bij de ingangen van ons stadion een collecte. De opbrengst van deze collecte zal gedeeld worden door drie, waarbij ieder van de getroffen clubs een derde deel ontvangt.”

FC Groningen onder-23
“Zaterdagmiddag 24 september speelt FC Groningen onder-23 de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. Vanwege de competitiewedstrijd van het eerste elftal om 18.30 uur in het Noordlease Stadion, trapt de ploeg van trainer Alfons Arts al om 12.30 uur af. De toegang bij deze noordelijke derby op Sportpark Corpus den Hoorn is gratis.”

Documentaire
“In het kader van mijn 20-jarig jubileum als algemeen directeur van de club hebben Emiel Venema en Jos Schoenmaker van FC Groningen TV mij de afgelopen periode gevolgd. Voor de documentaire ‘Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt’ hebben ze ook diverse mensen uit mijn directe omgeving en de voetballerij gesproken. Dit portret heeft geresulteerd in één van de vier documentaires, die Venema en Schoenmaker per seizoen maken voor FOX Sports. De première is aanstaande zondagavond, 25 september, om 21.00 uur op FOX Sports.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’