string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

WK voorbij zonder wereldbeker.

Maandag 12 juli 2010 om 09:50

Gisteren was het een spannende dag. Heel Nederland was oranje gekleurd en iedereen zat vol spanning voor de TV. Nederland en Spanje zaten namelijk samen in de WKfinale en streden om de wereldbeker. Helaas won Spanje in de verlening. Ex-fc Groningen voetballer Arjen Robben speelde een belangrijke rol in de finale, maar kon ook niet voorkomen dat het Nederlands Elftal de finale verloor.

Jij mocht gisteren vast wel wat langer opblijven dan normaal. Als je de wedstrijd thuis heb gekeken heb je dat samen met 8,5 miljoen andere Nederlanders gedaan. En er stonden ook nog heel veel mensen buiten de wedstrijd te bekijken op grote schermen.
Een belangrijke rol in de wedstrijd was voor Arjen Robben. Hij kreeg twee keer de kans om Nederland op 1-0 te zetten maar hij wist het doel helaas niet te raken. Natuurlijk vind hij het heel jammer dat Nederland geen Wereldkampioen is geworden, maar hij is wel  trots op zijn team en vindt dat iedereen kan terug kijken op een geslaagd WK.
Wist je dat Arjen Robben zijn voetbalopleiding bij FC Groningen heeft gevolgd? Hij woonde met zijn ouders in Bedum en werd al op jonge leeftijd gescout door de scouts van FC Groningen. Nadat hij de hele jeugdopleiding had doorlopen debuteerde hij op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van FC Groningen. Daarna ging het snel met het super talent. Hij verhuisde na een aantal jaren voor 9,5 miljoen gulden naar PSV.
Van 2004 tot 2007 speelde Arjen bij het Engelse Chelsea. Daarna speelde hij voor Real Madrid en inmiddels woont hij samen met zijn vrouw en kindertjes in Duitsland, want hij speelt bij FC Bayern Munchen.
Zo zie je maar weer. Ook voetballertjes uit Groningen kunnen het schoppen tot hele grote voetbalsterren. Dus, goed je best doen op training, want wie weet zien we jou ook ooit terug in de finale van het WK!!

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard