Winst en verlies voor A-junioren in Belgie.

Maandag 01 september 2014 om 20:45

FC Groningen A1 verbleef het afgelopen weekeinde in Belgie.

De ploeg van trainer Peter Hoekstra speelde een minitoernooi waar ook AZ, Lierse SK en KRC Genk aan deelnamen. De Groningers kwamen alleen tegen de Belgische teams in actie. Op zaterdag was Lierse SK de eerste opponent. In een wedstrijd over 2 x 35 minuten nam de thuisploeg binnen vijf minuten een voorsprong. In de 23ste minuut scoorde Cedric Main op aangeven van Sadik Spijodic de gelijkmaker. In de slotminuut sloegen de Belgen echter alsnog toe.
Zondagochtend speelden Genk en FC Groningen een uiterst attractief duel. Het scoreverloop was sensationeel want de Belgische tegenstander stond na 43 minuten spelen op een 3-0 voorsprong. Daarna veranderde echter alles. Via Pier Veldman en een vrije trap van Kasper Oldenburger kwam de FC terug in de wedstrijd. In de slotfase trof Stan Haanstra tweemaal doel waardoor groenwit alsnog de volle buit pakte.
LIERSE SK U19 2-1 FC GRONINGEN A1
1-0 (4.), 1-1 Cedric Main (23.), 2-1 (70.)
KRC GENK U19 3-4 FC GRONINGEN A1
1-0 (18.), 2-0 (34.), 3-0 (43.), 3-1 Pier Veldman (45.), 3-2 Kasper Oldenburger (51.), 3-3 Stan Haanstra (57.), 3-4 Stan Haanstra (67.)