string(9) "claudebot"

Wegen FC Groningen en Adorjan scheiden.

Woensdag 14 mei 2014 om 16:44

FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van Krisztian Adorjan. De optie in het contract van de 21-jarige Hongaar wordt niet gelicht.

De Trots van het Noorden huurt Adorjan dit seizoen van Liverpool en had tot medio mei een optie tot koop. Na een evaluatiegesprek tussen speler en club is gezamenlijk besloten van deze mogelijkheid geen gebruik te maken.
Verwachtingen
Manager technische zaken Henk Veldmate licht deze uitkomst als volgt toe: “Van beide kanten is het niet volledig geworden wat we ervan hadden verwacht. Van Adorjan werd een bepaalde rol en ontwikkeling verwacht en zelf had hij ook bepaalde verwachtingen. We kwamen met het oog op de afspraken met Liverpool nu op het punt dat we een beslissing moesten nemen naar de toekomst toe en daarbij zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we beter ieder onze eigen weg konden kiezen.”
Niet inzetbaar
Adorjan speelde dit seizoen tot nu toe 21 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij drie keer scoorde. Voor de eerste finalewedstrijd van de play-offs om Europees voetbal tegen AZ  is de aanvallende middenvelder vanwege een lichte blessure morgenavond in Alkmaar niet inzetbaar. Mogelijk is de Hongaar wel tijdig hersteld voor de return zondagmiddag om 16.30 uur in Euroborg.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’