string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Weer eens een driepunter in Euroborg: Cambuur met 2-0 verslagen.

Zondag 07 februari 2016 om 16:41

FC Groningen heeft weer eens een overwinning geboekt in Euroborg. Na een reeks van zes competitiezeges in Euroborg was winnen driemaal niet gelukt. SC Cambuur werd met 2-0 verslagen. Michael de Leeuw scoorde voor de pauze en invaller Oussama Idrissi bepaalde de eindstand. Door de negende zege van dit seizoen stijgt Groningen naar plek zeven op de ranglijst.

In Euroborg kon het motto ‘never change a winning team’ niet helemaal opgaan vanwege de handbreuk van Alexander Sørloth, die vorige week in Zwolle nog in de basis stond. Naast zijn vervanger Danny Hoesen stonden dezelfde tien spelers aan de aftrap als acht dagen geleden. Bij de selectie van achttien bij FC Groningen waren Abel Tamata, Jarchinio Antonia en Albert Rusnak weer teruggekeerd van blessures. Aan de kant van Cambuur maakte spits Kevin van Veen zijn debuut in het SC Cambuur-shirt. Met aanvoerder Leonard Nienhuis en verdediger Martijn van der Laan stonden twee andere (oud-)FC’ers in de basis. Tom Hiariej en Noureddine Boutzamar begonnen op de bank in de ploeg van trainer Henk de Jong, zelf ook al met een verleden als trainer bij (Jong) FC Groningen.
FC Groningen heerste in de eerste helft en kwam uit het eerste het beste doelgevaar meteen op voorsprong. Als een ware ‘quarter back’ stuurde Hedwiges Maduro een pass van eigen helft richting Danny Hoesen, die op zijn beurt Bryan Linssen aanspeelde. De buitenspeler legde de bal voor het doel waar Michael de Leeuw klaarstond om de 1-0 binnen te schuiven. Het was zijn 43ste Eredivisiegoal in het shirt van FC Groningen en daarmee evenaarde De Leeuw een illustere voorganger, Erik Nevland. Bovendien heeft De Leeuw samen met zijn zeven assists nu een aandeel in vijftig competitietreffers van FC Groningen.
In het verloop van de eerste helft verzuimde de thuisclub de score verder op te voeren. Michael de Leeuw kwam een voetlengte tekort, maar werd bovendien afgevlagd voor buitenspel. Danny Hoesen zag doelman Nienhuis van de Leeuwarders met de voet redding brengen en even later claimde Hoesen een strafschop, toen hij in de zestien meter onderuit gehaald werd. In de slotfase van het eerste bedrijf probeerden Simon Tibbling en Hans Hateboer het nog van afstand, maar misten hun schoten precisie.
In de tweede helft was er voor het thuispubliek aanvankelijk een stuk minder te genieten. Een fraaie dribbel van Tibbling, een block van Bryan Linssen dat bij in het doel van Cambuur zeilde en diverse verdedigende acties van de FC sleepten het duel naar het vierde kwart. Daarin kon Groningen nog een tandje bij zetten en was het invaller en Beloften-topscorer Oussama Idrissi die een hoofdrol voor zich opeiste. Voor het zover was, had debutant Van Veen namens Cambuur nog een aardige kans gekregen, maar kwam hij een teenlengte tekort om het Sergio Padt moeilijk te maken.
Idrissi had bij zijn thuisdebuut tegen NEC al laten zien een scherp afstandsschot niet te schuwen en naast dat wapen bovendien razendsnel te zijn als vleugelaanvaller. Na een eerste mislukte schot, schoot Idrissi, op aangeven van Simon Tibbling, in de 75ste minuut dan wel raak en verschalkte hij Cambuur-doelman Nienhuis voor de tweede keer op de middag. Een derde treffer bleef uit, vooral doordat een prachtige knaller van een andere invaller, Antonia, van de lijn gekopt werd door een Cambuur-verdediger.
De negende overwinning in 22 wedstrijden levert FC Groningen een voorlopige zevende plek op in de stand op de Eredivisieranglijst. De defensie hield voor de zesde keer de nul achterin vast en bracht het doelsaldo weer in evenwicht met de vierde 2-0 van deze jaargang: 28-28. Bovendien is FC Groningen nu alweer vier duels op rij ongeslagen. Komende week komt de nummer 2, Ajax, op bezoek in nu al uitverkocht Euroborg. Aanvang is dan 12.30 uur.
Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Payne (76’ Tamata); Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen (82’ Antonia), Hoesen (63’ Idrissi), Drost.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Rusnak, Bacuna.
Opstelling SC Cambuur
Nienhuis (c); Peersman, Dammers, Van der Laan (58’ Hiariej), Andriuskevicius; Monteiro (58’ Rosheuvel), Byrne, Vloet (76’ Berisha); Narsingh, Van Veen, Van de Streek.
Rest bank: Zeinstra, Overgoor, Hoefdraad, Boutzamar.
Toeschouwers: 20.743
Scores: 12’ De Leeuw (Linssen) 1-0; 75’ Idrissi (Tibbling) 2-0.
Scheidsrechter: Makkelie
Overige officials: Diks, Steegstra en Van de Graaf
Gele kaart: 70’ Linssen

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard