Wedstrijd schorsing voor Kappelhof.

Maandag 30 september 2013 om 15:15

Johan Kappelhof mist de competitiewedstrijd tegen AZ, komende zondagmiddag in Euroborg. Verdediger en club accepteerden maandagmiddag het schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing van de aanklager betaald voetbal.

Kappelhof werd zondagmiddag in de Grolsch Veste tegen FC Twente door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer een minuut voor rust met een rode kaart van het veld gestuurd na een duel in het strafschopgebied met Shadrach Eghan. De toegekende penalty werd vervolgens benut door Dusan Tadic. Daarmee werd de ruststand 3-0 voor de thuisploeg en diende FC Groningen de gehele tweede helft met een man minder te spelen. Trainer Erwin van de Looi sprak na afloop van de uiteindelijk met 5-0 verloren wedstrijd van een onterechte strafschop en dus ook onterechte rode kaart.
Verklaringen
Onder meer op basis van de verklaringen van betrokkenen, waaronder de arbitrage, concludeerde de aanklager betaald voetbal dat Kappelhof zich schuldig heeft gemaakt aan het ‘op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringskans bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans teniet wordt gedaan’. Het aanvaarden van het schikkingsvoorstel betekent dat Kappelhof één wedstrijd moet toezien.