string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vervoersregeling bekerwedstrijd GVVV-FC Groningen.

Woensdag 12 september 2012 om 11:08

In verschillende media zijn verhalen verschenen over het tot stand komen van de vervoersregeling voor de wedstrijd GVVV-FC Groningen. FC Groningen hecht veel waarde aan open en transparante communicatie richting de supporters, voor zover dat mogelijk is.

Afgelopen donderdag 6 september heeft het vooroverleg voor deze wedstrijd plaatsgevonden. Bij dit overleg was het bestuur van GVVV, een afgevaardigde van de gemeente Veenendaal en een afvaardiging van de lokale politie aanwezig. Ook de Veiligheidscoördinator van FC Groningen en de politie Groningen namen deel aan dit overleg.
De insteek van de lokale overheid was een verplichte buscombi voor de supporters van FC Groningen, waarbij de supporters  op een nader te bepalen plaats op mochten opstappen in een bus. Ook mag FC Groningen met maximaal 300 supporters afreizen.
Als reden werd aangevoerd het tekort aan parkeerruimte op- en nabij het Sportpark en het spelen van nog twee bekerwedstrijden op dezelfde avond in de omgeving te weten FC Utrecht-Ajax en IJsselmeervogels-ADO Den Haag. Door FC Groningen zijn vervolgens feiten en omstandigheden aangedragen waarom wij denken dat deze maatregel buitenproportioneel is.
Uiteindelijk is door de lokale overheid besloten dat de FC Groningen supporters met een verplichte autocombi moeten afreizen naar Veenendaal, waarbij de supporters moeten omwisselen op geruime afstand van Veenendaal.
FC Groningen heeft vervolgens gekozen om het omwisselen plaats te laten vinden op de A50 bij parkeerplaats De Brink, aangezien dit voor de FC Groningen-supporters een bekende omwissellocatie is en dit op de directe route ligt vanuit Groningen.
De omwisseltijden worden door FC Groningen altijd zo bepaald dat alle supporters ruim voor aanvang van de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Voor deze specifieke bekerwedstrijd is de omwisseltijd vastgesteld van 17.45 uur tot 19.00 uur. Vervolgens is het nog drie kwartier rijden naar het Sportpark Panhuis. De wedstrijd begint om 20.00 uur.
Ondanks het feit dat FC Groningen graag had gezien dat deze wedstrijd door onze supporters met vrij vervoer te bezoeken was geweest, respecteren wij het besluit van de gemeente Veenendaal.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’