Verliesreeks nog niet ten einde; FC onderuit bij Excelsior.

Zaterdag 12 maart 2016 om 23:02

FC Groningen heeft zaterdagavond in Rotterdam met 2-1 verloren bij Excelsior. Na een 0-0 ruststand scoorden de Kralingers tweemaal in de eerste tien minuten na de pauze. Invaller Michael de Leeuw bepaalde de eindstand.

FC Groningen trad op het kunstgras in Stadion Woudestein met een voorhoede met Mimoun Mahi, Danny Hoesen en Jesper Drost met daarachter Albert Rusnak ‘op 10’. In de eerste helft was er voor de beide doelen weinig te beleven. Tom van Weert en Daan Bovenberg namens de thuisclub en Mimoun Mahi namens de gasten zorgden voor doelgevaar.
De eerste tien minuten na de pauze bleken achteraf fataal voor FC Groningen. Na vier minuten gaf aanvoerder Rick Kruys een steekpass op clubtopscorer Tom van Weert, die voor 1-0 tekende. Vijf minuten later kon Jeff Stans vanaf de strafschopstip de 2-0 binnen schieten. Daaraan was een overtreding van Juninho Bacuna aan vooraf gegaan op Brandley Kuwas.
Het laatste halfuur was het voor FC Groningen een indrukwekkend slotoffensief. Met Michael de Leeuw en Oussama Idrissi voor Juninho Bacuna en Mimoun Mahi in de ploeg werd de druk op de thuisploeg flink opgevoerd. Na dertien minuten kwam de aansluitingstreffer toen Michael de Leeuw alert was bij een bal van Oussama Idrissi die op de paal schoot.
In de resterende twintig minuten had FC Groningen een aantal dotten van kansen op de gelijkmaker. Michael de Leeuw had zijn tweede treffer tot twee keer toe op de slof. Oussama Idrissi kwam ook nog diverse keren dreigend door over rechts. De gelijkmaker hing spreekwoordelijk in de lucht, maar ook de allerlaatste kans, een vrije trap van Albert Rusnak, ging in rook op. En zo bleef het 2-1 en werd het de vijfde competitienederlaag op rij bijgeschreven.
Zondag 20 maart, thuis tegen Vitesse in Euroborg, wordt de opdracht de verliesreeks te doorbreken om aansluiting te houden bij het linkerrijtje.
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Burnet; Bacuna (58’ De Leeuw), Rusnak, Maduro; Mahi (58’ Idrissi), Hoesen (82’ Sorloth), Drost.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, Tibbling.
Opstelling Excelsior
Muyters; Bovenberg, Mattheij, Drost, Kuipers; Bruins, Kruys (c), Stans (82’ Vermeulen); Kuwas (85’ Van Mieghem), Van Weert (75’ Hasselbaink), Auassar.
Rest bank: Havekotte, Van Nieff, Brito, Hemmen.
Toeschouwers: 3.605
Scores: 49’ Van Weert (Kruys) 1-0, 54’ Stans (strafschop) 2-0, 71’ De Leeuw (-) 2-1.
Scheidsrechter: Gözübüyük
Overige officials: Goossens, Van Dongen en Kooij
Gele kaarten: 62’ Bruins, 79’ De Leeuw, 86’ Idrissi