string(9) "claudebot"

Veldmate: ‘Kostic heeft stappen gemaakt’.

Dinsdag 10 april 2012 om 17:28

Technisch manager Henk Veldmate lichtte op de persconferentie van dinsdagmiddag toe waarom FC Groningen heeft gekozen voor Filip Kostic als opvolger van Dusan Tadic. “Ik denk dat we veel plezier aan de voetballer Kostic gaan beleven.”

Henk Veldmate over de nieuwe aanwinst: “Laat ik beginnen met het uitspreken van het goede gevoel. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend dat wanneer je een speler dreigt kwijt te raken, dat op hetzelfde moment zijn opvolger al klaar staat. En het goede gevoel komt dus voort uit het feit dat ons dat wederom is gelukt. Daar gaat een lang en intensief traject aan vooraf. Zo kennen we Filip Kostic al bijna twee jaar.”
“In die periode hebben we hem intensief gevolgd. We hebben hem voor het eerst aan het werk gezien in zijn debuutjaar op het hoogste niveau in Servië, zo’n twee jaar geleden. Zijn talent was vanaf het begin zichtbaar, maar de ontwikkeling van zijn talent ook. Je zag hem, zoals wij dat in het jargon noemen, stappen maken. Hij was meer en meer aanwezig in wedstrijden, zijn spel werd volwassener en zijn waarde voor de ploeg en het resultaat, groter.”
“In november zijn Hans Nijland en ik naar Servië geweest voor een gesprek met de zaakwaarnemer van Tadic, Zoran Pavlovic, over Dusans toekomst. Maar tegelijkertijd hebben we ook een competitiewedstrijd van Radnicki Kragujevac, met Filip Kostic, gezien. En we hebben na afloop van de wedstrijd meteen gebruik gemaakt van de gelegenheid om kennis te maken met Filip en zijn oom. Puur oriënterend, over Filip als voetballer en persoon, en over FC Groningen als club. Filip wist van onze interesse en dat hij mogelijk in aanmerking kwam als opvolger van Tadic. Maar dan moeten de beide zaken, een vertrek van Tadic, en een transfer van Kostic naar FC Groningen nog bij elkaar komen, en dat is dus gelukt. Vandaar mijn goede gevoel!”
Vervolgens over de voetballer Kostic: “Filip is een linksbenige vleugelaanvaller die in meerdere spelsystemen uit de voeten kan. Hij is een speler met een passeeractie en een uitstekende voorzet die hij ook vanuit de loop en op snelheid kan geven. Zijn snelheid is goed, zowel zonder als met bal. Hij beschikt over een prima traptechniek. Ook tactisch gezien voldoet hij uitstekend, waarbij zijn omschakeling naar beide kanten zonder meer goed is.”
“Hij is dus iemand die individueel iets kan, maar daarnaast is  hij ook een teamspeler, een harde werker, een jonge speler met een enorme drive naar voren.  En tenslotte, en dat is ook niet geheel onbelangrijk, komt hij graag voor de goal en kan ook een doelpunt maken. Ik denk dat we veel plezier aan de voetballer Kostic gaan beleven en ik wens hem veel succes en alle geluk in Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’