string(9) "claudebot"

Vanmiddag begroting en doelstelling bekend.

Dinsdag 02 augustus 2011 om 14:14

In de 340ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de oefenperiode, kondigt hij de jaarlijkse persdag aan, kijkt hij vooruit op de eerste wedstrijden in de Eredivisie en neemt hij de agenda van deze week door.

“Afgelopen zondag hebben we tegen RCD Mallorca onze negende en laatste oefenwedstrijd  gespeeld in de aanloop naar het nieuwe seizoen. We kunnen terugkijken op een geslaagde voorbereiding en konden rekenen op een enorme publieke belangstelling. Bij de acht wedstrijden in de regio kwamen gemiddeld 1.750 fans kijken. Afgelopen zondag in Rolde waren er 1.875 en dat is in vakantietijd een mooi aantal.”
Geen spreekverbod
“Gisteren werd door RTV Noord melding gemaakt van een spreekverbod voor doelman Luciano da Silva. Hiervan is absoluut geen sprake. Alle spelers van de club mogen zich altijd uiten. Dit is immers ook wat het publiek van spelers verwacht. Wij staan als club voor een open en transparante communicatie. Daarom wil ik dit misverstand hierbij graag uit de weg ruimen.”
“Komende zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. We maken meteen de langste reis, namelijk de reis naar Kerkrade. Dan hebben we die alvast maar weer gehad. Gelukkig heeft de KNVB meegewerkt aan het vervroegen van het aanvangstijdstip en trappen we af om 18.45 uur. Dat geeft onze supporters de gelegenheid deze wedstrijd bij te wonen en op een acceptabel tijdstip terug te keren in Groningen.”
Thuisduel
“Onze eerste thuiswedstrijd spelen we voor de verandering eens in de tweede speelronde. Op zondag 14 augustus is ADO Den Haag de tegenstander in Euroborg. Voor deze wedstrijd zijn er nog voldoende kaarten verkrijgbaar in de losse verkoop. Dit betekent dat kaarten zonder clubcard te verkrijgen zijn. Tickets zijn eenvoudig te bestellen via deze website, in de Fanshop in Euroborg en te koop bij de verkooppunten van TicketBox. Overigens zijn er bij de Supportersbalie ook nog steeds seizoenkaarten te koop, vanaf 189 euro en geldig voor alle zeventien competitiewedstrijden.”
Persdag en Twitter
“Vanmiddag houden we in de ABN AMRO Business Corner in Euroborg onze jaarlijkse persdag. Vanaf 16.00 uur zijn de media, sponsors, relaties en personeel van de club uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Even voor vier uur zal ik via twitter.com/jdnijland de sportieve doelstelling en de begroting voor het seizoen 2011/2012 bekend maken. Aansluitend zal de volledige speech van de directie op deze website worden geplaatst.”
“Op de persdag wordt traditioneel ook de presentatiegids uitgereikt aan alle aanwezigen. Deze uitermate professioneel vormgegeven gids ziet er dit jaar weer schitterend uit. Alle informatie over de club is erin opgenomen en daarnaast zijn er weer vele schitterende foto’s gebruikt voor deze uitgave van FC Groningen Media. De gids zal worden toegestuurd aan alle sponsorrelaties en leden van de Supportersvereniging FC Groningen en is vanaf woensdag voor 3 euro te koop in de Fanshop van FC Groningen.”
FC Groningen TV
“Vanavond wordt de eerste uitzending van FC Groningen TV op Eredivisie Live uitgezonden. Met ingang van dit seizoen is het programma elke dinsdag en vrijdag om 18.00 uur te zien op Eredivisie Live 1. Daarnaast zijn er veel meer herhalingen, zoals elke dinsdag en vrijdag om 19.00 uur, 21.00 uur en 23.00 uur op Eredivisie Live 2. Zo is er voor iedereen een geschikt tijdstip om het programma te bekijken.”
“Volgende week is één van de onderwerpen in FC Groningen TV het Voetbalkamp dat voor het tweede seizoen door het Organisatiebureau FC Groningen wordt verzorgd. Maandagochtend heeft ondergetekende de tweede week van dit kamp geopend en maandagmiddag heeft een deel van de eerste selectie op de velden van vv GOMOS meegetraind met de deelnemers.”
Merchandise
“De catalogus van onze eigen FC Groningen Fanshop is weer verschenen. In deze gids van 32 pagina’s is jaarlijks een overzicht te vinden van alle producten in de merchandising. Het assortiment is uitgebreid met diverse producten, zoals onder meer de populaire nieuwe uit- en thuistenues met hoofdsponsor Essent. Vanaf aanstaande maandag in de catalogus in de Fanshop te verkrijgen.”
“Voor het eerst is de catalogus nu ook online te raadplegen via de link onderaan deze nieuwsbrief. Eveneens via de website van de Fanshop (shop.fcgroningen.nl) is onder meer ook het jubileumboek van FC Groningen te bestellen. Van dit boek ter ere van het 40-jarig bestaan van de club zijn inmiddels ruim 700 exemplaren verkocht.”
Afscheidsreceptie
“Morgen (woensdag – red.) zal ondergetekende aanwezig zijn bij de afscheidswedstrijd van Edwin van der Sar in de Amsterdam ArenA. Door de directie van Doe Een Wens Stichting Nederland ben ik uitgenodigd in de skybox van Nationale Nederlanden, dat op haar beurt weer een partner is van Doe Een Wens.”
“Donderdagmiddag hebben we in Euroborg ook een bijzondere bijeenkomst. We nemen namelijk afscheid van een viertal personen, die jarenlang binnen de club actief zijn geweest. Het gaat om de beheerder van het spelershome, Menco Huizinga, materiaalman Antoon Lubben, fysiotherapeut Ton Rozema en chauffeur en scout Piet Fransen. Op deze interne afscheidsreceptie staat bovendien iets bijzonders te gebeuren. … …???”
Veiling sluit vanavond
“De activiteitenplanning van de Junior Club is voor komend seizoen bijna rond. Los van de wedstrijdactiviteiten die de Junior Club organiseert, staat er elke maand een losse activiteit ingepland. Deze maand gaat goed van start met een voetbaltoernooi op woensdag 31 augustus. Alle leden vanaf 7 jaar kunnen zich hier gratis voor opgeven. Kijk voor meer activiteiten en informatie op de website www.fcgroningenjuniorclub.nl.”
“Tot slot wil ik nog één keer de veiling van de shirts van de wedstrijd FC Groningen – Hamburger SV onder de aandacht brengen. Inmiddels hebben de negentien shirts en twee ballen zo’n 2.800 euro opgebracht. Belangstellenden kunnen nog bieden tot vanavond om 19.30 uur via de link onderaan deze nieuwsbrief. Morgen (woensdag – red.) zullen we op deze site de totaalopbrengst van de benefietwedstrijd voor Doe Een Wens Stichting Nederland bekend maken.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’