string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Nieff op huurbasis naar Dordrecht.

Donderdag 08 augustus 2013 om 09:16

FC Groningen verhuurt Yoëll van Nieff dit seizoen aan FC Dordrecht. De 20-jarige verdediger/middenvelder gaat daarmee onder trainer Harry van den Ham uitkomen in de Jupiler League.

Van Nieff, afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen, was voor dit seizoen door trainer Paul Raveneau benoemd tot de vaste aanvoerder van Jong FC Groningen. Afgelopen maandag zorgde Van Nieff met de enige treffer van de wedstrijd uit een vrije trap voor de 1-0 overwinning van zijn ploeg op Fortuna Sittard tijdens de openingsronde van de Beloftencompetitie.
Ontwikkeling
Van Nieff staat dit seizoen nog onder contract in Euroborg. FC Groningen beschikt over een optie de verbintenis met een jaar te verlengen. Technisch manager Henk Veldmate zegt over het verhuren van Van Nieff: “Hij is een jongen die toe is aan een volgende stap. Vanuit de jeugd speelde Yoëll vorig seizoen al regelmatig in de Beloften en hij debuteerde zelfs al in ons eerste elftal. Voor zijn ontwikkeling is het goed dat hij zich kan gaan meten in de Jupiler League. Wij gaan hem daarbij nauwlettend volgen dit seizoen.”
Trainen
Van Nieff speelde als linksback één volledige competitiewedstrijd in de Eredivisie, in maart van dit jaar tegen Roda JC in Kerkrade (4-1). Bij FC Dordrecht komt hij in aanmerking voor een positie in de verdediging of als controlerende middenvelder. Van Nieff traint vandaag (donderdag – red.) al mee aan de Krommedijk. Mogelijk maakt hij zaterdagavond al onderdeel uit van de wedstrijdselectie van Van den Ham, als FC Dordrecht op bezoek gaat bij nieuwkomer Achilles ’29. De nieuwe ploeg van Van Nieff startte de Jupiler League vorig weekend met een 2-1 thuiszege op MVV.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’