string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Moorsel en Roorda gepresenteerd.

Woensdag 18 januari 2012 om 10:17

Dinsdagavond werden onder anderen middenvelder Paco van Moorsel en teammanager Bas Roorda gepresenteerd in de zeer druk bezochte ABN AMRO Business Corner van Euroborg tijdens de Nieuwjaarsreceptie van FC Groningen.

De van FC Den Bosch afkomstige Paco van Moorsel tijdens zijn vuurdoop in Groningen: “De interesse van FC Groningen was leuk, dat het concreet werd nog leuker. En dat het rondkwam was een feest natuurlijk. Het is een heel mooi gevoel. Ik ben blij dat ik deze stap kan maken.
FC Groningen is een club met ambities. Het woord Europees voetbal is veel gevallen vanavond. Dat lijkt mij echt fantastisch!”
Over zijn keuze voor FC Groningen: “FC Groningen staat bekend als een club waar talenten de kans krijgen zich door te ontwikkelen. Dat is ook een belangrijk aspect geweest om voor FC Groningen te kiezen.” En zijn over zijn eigen kwaliteiten: “Ik ben een aanvallende middenvelder met diepgang, die kan zorgen voor wat creativiteit. Daarnaast hoop ik een aantal goals te maken.”
Van Moorsel is net als Koen van de Laak afkomstig van FC Den Bosch: “Ik heb Koen bij FC Den Bosch nog zien spelen. Ik zat destijds in de jeugdopleiding. We kregen altijd kaarten om naar het eerste elftal te kunnen kijken. FC Den Bosch speelde toen nog in de Eredivisie met Koen in het eerste elftal.”
Over nagedacht en thuis besproken
Ook Bas Roorda, de opvolger van Theo Huizinga werd gepresenteerd aan het talrijk opgekomen publiek van sponsors en persvertegenwoordigers in Euroborg. Hij vertelde hoe het contact tot stand kwam: “Even voor de winterstop nam FC Groningen contact met mij op met de vraag of ik teammanager wilde worden. Ik heb er tijdens mijn vakantie over nagedacht, het thuis besproken, alles op een rijtje gezet en besloten het te doen.”
Dat deed Roorda onder meer om de volgende redenen: “De inhoud van de functie spreekt mij zeer aan. Ik kan heel dicht bij het team zijn, ervoor zorgen dat anderen hun functie goed kunnen uitvoeren. Ik denk dat dit goed bij mij past. Daarnaast is de club voor mij natuurlijk bekend. Het gevoel dat ik heb bij de club heeft ook meegespeeld. Dat is een gevoel van een jong jochie wiens jeugdopleiding hier begonnen is en die daarna fantastische jaren hier heeft gehad. Dat gevoel is niet verdwenen.”
Tot het einde van dit seizoen is Theo Huizinga de teammanager: “Theo is een icoon. Hij heeft heel veel betekend voor de club. Ik zal niet nalaten om zijn advies in te winnen als dat nodig is,” aldus Roorda.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard