string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Van evenementen-bier naar Amstel bier’.

Dinsdag 02 oktober 2012 om 13:45

In de 399ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste thuiszege na meer dan een half jaar, kijkt hij vooruit naar het treffen met Feyenoord en kondigt hij aan dat bij die wedstrijd voor het eerst in Euroborg normaal bier geschonken zal worden.

“De ontlading was groot toen we afgelopen zondag in de absolute slotfase alsnog voorbij Roda JC Kerkrade kwamen. Voor het eerst sinds 19 februari van dit jaar hebben we weer eens een thuiswedstrijd in winst weten om te zetten. En hoewel zwaar bevochten, was het wel dik verdiend. Wij begrijpen best dat het voetbal nog beter kan en moet en dat is wat spelers en staf zelf ook aangeven. Dat daar af en toe een fluitconcert bij hoort, begrijpen we. Al helpt dit de ploeg niet.”
Onacceptabel
“Echter moet ons iets anders van het hart: zondag zijn Luciano da Silva en Genéro Zeefuik nota bene door een aantal van onze eigen supporters persoonlijke verwensingen naar het hoofd geslingerd, waarvan sommige van discriminerende aard. Dit is voor FC Groningen onacceptabel. Wij vinden het onbegrijpelijk en ver over de grens als mensen spelers uitschelden in kwetsende en beledigende bewoordingen. Supporters mogen hun afkeur laten blijken tijdens wedstrijden, maar de wijze waarop er zondag uitingen zijn gericht naar eigen spelers, kunnen wij niet zomaar naast ons neerleggen en wij distantiëren ons dan ook volledig van dit verwerpelijke gedrag. Wij realiseren ons hierbij terdege dat het hier een enkeling betreft en dat de rest van onze supporters zich fatsoenlijk en normaal gedragen.”
Karakter
“Zondag tegen Feyenoord hebben we alles en iedereen hard nodig om weer een positief resultaat neer te zetten. Want hoe je het ook wendt of keert, we hebben de afgelopen week drie overwinningen op rij geboekt. Dat twee van die drie zeges in de slotfase tot stand kwamen, tekent het karakter en de vechtlust in deze selectie.”
“Positief is ook dat we zondag voor het eerst in Euroborg op de publieke tribunes normaal Amstel bier mogen gaan schenken, in plaats van het zogenaamde evenementen-bier wat tot nu toe het geval was. Dit was al een langer gekoesterde wens van onze supporters en we zijn dan ook blij dat we hiervoor nu toestemming krijgen en kunnen geven.”
Samenwerkingsovereenkomst
“Voorafgaand aan het duel met Feyenoord zal in Euroborg een samenwerkingsovereenkomst worden ondertekend tussen FC Groningen en het H.N. Werkman College voor onze jeugdopleiding. Het Werkman College begeleidt al ruim tien jaar jonge topsporters en sporttalenten. Zij volgen een aangepast onderwijsprogramma, zodat de vele trainingen de studieprestaties een gezond levensritme en een evenwichtige sociale ontwikkeling niet in de weg hoeven te staan. Als Topsport Talentschool mag het Werkman onder andere onze jeugdspelers trainingen laten volgen in de plaats van vakken als muziek, handvaardigheid, drama of lichamelijke oefening.”
Nederlagentoernooi
“Vanavond (dinsdag – red.) speelt FC Groningen A1 de tweede wedstrijd in het kader van het Nederlagentoernooi, een initiatief van het Amateurconvenant FC Groningen. Tegenstander om 19.00 uur is Viboa uit Winsum. Convenantpartners uit de drie noordelijke provincies kregen afgelopen zomer de gelegenheid zich in te schrijven voor het evenement. Elke maand oefent FC Groningen A1 tegen een amateurclub. De vereniging die het beste resultaat neerzet tegen de oudste jeugd van FC Groningen, wint een clinic voor de jeugd en kaarten voor een wedstrijd van het eerste elftal. De eerste wedstrijd tegen Rood Zwart Baflo eindigde in een 4-0 overwinning voor onze A1.”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red.) vindt onder leiding van Egge Knol een clinic plaats bij VV Gasselternijveen. Naast clubmascotte Groby zullen de keepers Marco Bizot en Stefan van der Lei hierbij aanwezig zijn.”
Fier4Grunn
“Donderdagavond organiseert Lionsclub Hoogezand-Sappemeer de Lions Magic Dinner Show in hotel Van der Valk te Zuidbroek. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de stichting Fier4Grunn, een samenwerking tussen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en wooncorporatie Lefier om het welzijn en de leefbaarheid in de wijk Gorecht-West in de gemeente Hoogezand-Sappemeer te verbeteren.”
Modeshow
“Eveneens donderdagavond biedt Organisatiebureau FC Groningen in samenwerking met Jamm Models en verschillende sponsorrelaties een spetterende Fashion show in Euroborg. Modellen zullen dames- en herenkleding, schoenen en sieraden doen schitteren. De modeshow wordt mede mogelijk gemaakt door Schomaker Mannenmode, Schutrups Schoenen, Sil’s Mode & Da Silva, Okay Fashion & Jeans, Schaap en Citroen Juweliers en Hairpoint.”
Lezingen
“Donderdagmiddag zal ondergetekende samen met salesmanager Geert Kuiper aanwezig zijn bij de feestelijke opening van Museumcafé Mendini in het Groninger Museum. Vrijdagavond zal ik een lezing verzorgen over sponsoring tijdens de  sponsoravond van voetbalvereniging Valthermond. Hierbij zal ook account-manager Ben Haverkort aanwezig zijn.”
“Volgende week maandagmiddag zal ik een lezing verzorgen voor Ilmarinen in Vinkhuizen. Deze stichting is er voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ilmarinen start het nieuwe jaar met een nieuwe huisstijl en het thema zal bij die gelegenheid onthuld worden. Mijn bijdrage zal gaan over het belang van samenwerken.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard