string(9) "claudebot"

Van der Velden: ‘In Dordrecht is het allemaal begonnen’.

Vrijdag 19 december 2014 om 14:01

Voor Nick van der Velden en Yoëll van Nieff is de laatste wedstrijd van 2014 er één met een bijzonder tintje. Beide voetballers speelden in het verleden in het groen-wit van FC Dordrecht. Voor het duo was het ook een succesvolle periode.

Van der Velden maakte in de zomer van 2005 de overstap van RKC naar FC Dordrecht en speelde er zijn eerste volledige profseizoen, in 2005/2006 onder trainer Jurrie Koolhof die momenteel scout is bij FC Groningen. Van der Velden maakte negen doelpunten in 32 wedstrijden. Na een halfjaar bij zijn oude club RKC, beleefde hij in 2007/2008 zijn doorbraak met 14 treffers in 37 wedstrijden voor de Dordtenaren. “Het was een goed seizoen en daardoor heb ik mijn transfer naar AZ kunnen afdwingen. Marco Boogers (directeur – red.) en Ad Heijsman (voorzitter – red.) hebben het goed voor elkaar. Het is voor mij allemaal begonnen bij FC Dordrecht. Met Boogers heb ik nog geregeld contact.”
Fans
Het zal zaterdagavond voor Van der Velden als een warm welkom voelen. “Ik heb er een hele mooie tijd gehad en het voelt als een tweede thuis. De fanatieke fans op West en achter de goal op Noord staan al jaren achter de ploeg en ik weet dat ik door hen gewaardeerd word. Morgenavond (zaterdag – red.) om kwart voor acht moet alleen even die knop om, want dan tellen de punten voor Groningen.”
“We hebben met FC Groningen een zware reeks wedstrijden achter de rug, waarin we toch goede resultaten hebben gehaald. We hebben een goed gevoel en kunnen dat nog iets beter maken door met een overwinning het jaar 2014 te eindigen. Dan houden we aansluiting met de bovenkant van de ranglijst.”
Gisteravond keek Van der Velden ‘live’ naar FOX voor de loting van de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. “We spelen weer thuis en ik denk dat we goed geloot hebben. Tegen Vitesse liggen er zeker kansen en we zijn nog twee stappen verwijderd van ‘De Kuip’.”
Te gast
Yoëll van Nieff maakte vorig seizoen de eerste helft van het succesvolle seizoen bij FC Dordrecht mee. Halverwege de rit werd hij echter teruggeroepen door zijn werkgever FC Groningen. “Het was een knappe prestatie van Dordrecht, vorig seizoen, met een groep waarin veel gehuurde spelers zaten. Het was wel fijn dat FC Dordrecht uiteindelijk ook de play-offs won. Voor hen is het echt een unieke prestatie.”
Van Nieff vertelt dat directeur Boogers de groep flink ‘achter de broek’ heeft gezeten om promotie af te dwingen. “Het was ‘nu of nooit’. Voor een club als Dordrecht komt de kans om te promoveren niet vaak voorbij.” Momenteel is Dordrecht rode-lantaarndrager in de Eredivisie. “Niemand had verwacht dat ze meteen zouden meespelen voor Europees voetbal. Dat ze nu onderaan staan, komt omdat de foutjes die je in de Jupiler League nog kunt maken, in de Eredivisie meteen worden afgestraft. Ze spelen best aardig voetbal. Wij zullen ons eigen spel moeten spelen en zijn favoriet voor de drie punten.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus