string(9) "claudebot"

Van der Velden: ‘Ik voetbal op intuïtie’.

Zondag 19 oktober 2014 om 20:45

FC Groningen kwam tegen Excelsior niet verder dan een gelijkspel. Het Groningse doelpunt werd gemaakt door Eric Botteghin. Nick van der Velden werd tien minuten voor het einde van de wedstrijd vervangen en kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

“We spelen in een nieuw systeem en dan is het altijd even wennen,” aldus Van der Velden. “Dit was de tweede wedstrijd dat we zo speelden en ik denk wel dat het de spelers beter ligt. We hebben ook weinig kansen weggegeven, maar moeten ze zelf wel afmaken. Ik had ook een goede kans en die moet ik gewoon maken, want als je de kansen niet afmaakt, loop je achter de feiten aan.”
Geloof houden
Volgens Van der Velden moet het team hard blijven trainen en horen goede en mindere periodes bij het profvoetbal. “Vorig seizoen begonnen we heel goed, hadden we rond de winter een terugval en speelden we aan het einde van het seizoen de sterren van de hemel. Soms heb je ook een beetje geluk nodig, maar het belangrijkste is dat we geloof in onszelf houden. We moeten keihard blijven knokken en het is aan onszelf om het te laten zien.”
Fluiten
Van der Velden haalde de woede van een deel van het publiek op zijn hals toen hij al hooghoudend een bal vanaf de zijkant voorgaf. “Ik begrijp heel goed dat zoiets niet goed overkomt als het gelijk staat. Ik nam de bal vier keer mee in de lucht en dat was niet slim, maar het was ook onbewust. Ik voetbal op intuïtie en het was niet om mensen op de tribune te stangen. Ik vind het niet leuk dat ze fluiten, maar begrijp dat ze goals willen zien.”
“Na afloop ben ik naar de tribunes toegegaan en heb ik met verschillende supporters gesproken. Ook in mindere tijden vind ik dat ik daarin mijn verantwoordelijkheid moet pakken, want ze blijven ons wel altijd steunen. Zij betalen om ons te zien voetballen en hebben dan ook het goed recht om te fluiten als het niet goed gaat.”
Botteghin
Het Groningse doelpunt werd gemaakt door Eric Botteghin. De verdediger werd aan het einde van de wedstrijd uitgeroepen tot Essent Man of the Match, al kon hij daar na de wedstrijd tegen Excelsior niet veel voldoening uit halen. “Om eerlijk te zijn niet, ik wilde liever winnen,” zegt Botteghin. “Het is een heel grote teleurstelling want thuis tegen Excelsior moeten we gewoon winnen. We hebben in de eerste helft een paar kansen gekregen, waar we normaal gesproken uit scoren, maar nu gebeurde dat niet. Dat is helaas de situatie waar we in zitten.”
“We moeten gewoon blijven doorgaan en door werken en niet in paniek raken. Een paar maanden geleden stonden we met dit team nog in de Europa League, dus voetballen kunnen we echt wel.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’