string(9) "claudebot"

Van der Laan op huurbasis naar SC Cambuur.

Maandag 17 augustus 2015 om 15:19

FC Groningen heeft Martijn van der Laan voor de rest van dit seizoen verhuurd aan SC Cambuur. Vorig jaar haalde de Trots van het Noorden de 27-jarige verdediger uit Hoogezand terug naar Euroborg. Van der Laan slaagde er echter – mede door blessures – niet in een basisplaats te veroveren bij de bekerwinnaar.

Van der Laan genoot zijn opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn, was jeugdinternational en debuteerde in januari 2008 op 19-jarige leeftijd in het eerste elftal van FC Groningen. Drie maanden later kwam daar in de Eredivisie nog één invalbeurt bij. Daarna voetbalde Van der Laan in de Jupiler League voor SC Veendam en SC Cambuur. De linksbenige verdediger deed van zich spreken bij de terugkeer van Cambuur in de Eredivisie, in het seizoen 2013/2014.
Plannen
Mede vanwege dat optreden haalde FC Groningen hem terug naar Euroborg. Trainer Erwin van de Looi deed vorig seizoen in totaal twaalf keer een beroep op de diensten van Van der Laan, die echter regelmatig niet beschikbaar was vanwege fysiek ongemak. Dit seizoen kwam de verdediger tot dusver niet voor in de plannen van de technische staf. Van der Laan zat tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal en eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen niet bij de wedstrijdselectie.
SC Cambuur wilde Van der Laan graag terughalen naar Leeuwarden.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus