string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Wissels brachten extra energie en gevaar’.

Zondag 07 februari 2016 om 18:03

Trainer Erwin van de Looi had zondagmiddag in Euroborg een wedstrijd gezien waarin de 1-0 stand bij rust ‘te mager’ was. Zijn collega Henk de Jong van SC Cambuur vond de wedstrijd van de kant van zijn ploeg ‘te vlak’.

Erwin van de Looi (FC Groningen): “We wilden de lijn van vorige week graag voortzetten en gingen met vertrouwen en een goed gevoel deze wedstrijd in. In de eerste helft lag het tempo evenwel iets te laag. We gingen de rust in met 1-0 en dat was vrij mager, we hadden ook zomaar 3-0 voor kunnen staan. We hebben dat besproken in de rust en wisten dat het in de kleedkamer van Cambuur zou donderen.”
“Toch begonnen we te slap aan de tweede helft. Cambuur was bij fases misschien wel gelijkwaardig. En gelukkig konden wij door wisselen vanaf een goed bank. De invallers gaven extra energie aan de ploeg en zorgden voor gevaar. Oussama Idrissi was daar een goed voorbeeld van. Het was dan ook geen toeval dat hij de 2-0 maakte. We hadden vandaag iets meer aan ons doelsaldo kunnen doen. De belangrijke weken komen eraan en we staan momenteel rond de plekken waar we willen staan na 34 wedstrijden.”
Henk de Jong (SC Cambuur): “Daar zitten we weer na een nederlaag. Ik moet zeggen dat het nooit went om te verliezen. We speelden in de eerste helft met twee spitsen wat teruggetrokken en daardoor kwam er weinig gevaar van onze kant. Het was vandaag te vlak, er werd te weinig ‘gepraat’ in het veld ook. Dat doen de jongens buiten het veld ook niet veel; het zijn allemaal nette jongens.”
“In de tweede helft kregen we wel wat meer druk en kregen we wat grip. Maar na de 2-0 was het echt afgelopen en kon het ook nog 3- en 4-0 worden. Dat gebeurde dan gelukkig niet. Groningen was op alle vlakken beter en heeft verdiend gewonnen. Op de trainingen gaat het bij ons best goed, maar het gaat er nu om dat naar de wedstrijden over te brengen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’