string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Wedstrijd beslist in momenten’.

Maandag 22 september 2014 om 09:22

Trainer Erwin van de Looi vond dat de wedstrijd Utrecht-Groningen van zondagmiddag/avond werd beslist door enkele momenten en zei dat ‘een punt misschien wel op z’n plaats was geweest’. Zijn collega Robby Alflen vond de zege van Utrecht wel ‘verdiend’.

Erwin van de Looi (FC Groningen): “Het verhaal van de eerste helft, daarover kunnen we kort zijn. Van beide kanten matig en er gebeurde vrij weinig. Het was voorzichtigheid troef. In de tweede helft gebeurde er meer. De wedstrijd die werd beslist in momenten en die hebben wij niet gepakt. De kans van Hoesen vlak na de pauze die er niet in ging. De kans van Boymans die er wel inging na klungelig balverlies en daarbij we centraal niet goed stonden. En dan de gemiste penalty. Die was bepalend voor het scoreverloop en uiteindelijk ook de uitslag.”
“Wij hebben niet ons beste spel laten zien. We waren ongelukkig en zitten in een rommelige fase. We zijn slordig aan de bal. In grote lijnen is wel te zien wat we willen, maar de echte afstemming die is nog niet aanwezig. We hebben de gelijkmaker niet kunnen maken. Een punt was vandaag misschien wel op zijn plaats geweest.”
Robby Alflen (Utrecht): “We hebben bewust gekozen op een andere manier druk te zetten tegen de drie opbouwers van FC Groningen. In plaats van met drie vol druk te zetten, deden we het vaker met twee. Met als reden op het middenveld een betere bezetting te hebben en eventueel tweede ballen te kunnen oppakken. Groningen kwam daardoor wel tot opbouwen, maar ik vond dat wij de bovenliggende partij waren. Met wat schoten van zestien tot achttien meter en we hebben weinig weggegeven.”
“Na de 1-0 heb ik alleen Groningen nog zien aanvallen. Dat resulteerde niet altijd in kansen, maar we werden wel ver teruggedrongen. De gestopte penalty van Robbin Ruiter was voor mij het moment van de wedstrijd. We hebben te weinig gevoetbald. We hebben teveel ballen zomaar weggeschoten. We hebben wel verdiend gewonnen, ondanks het laatste halfuur.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’