string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We gaan niets veranderen’.

Dinsdag 29 oktober 2013 om 14:12

Woensdagavond speelt FC Groningen in de KNVB-beker een thuiswedstrijd tegen VV Capelle. Trainer Erwin van de Looi blikt vooruit op het duel in de derde ronde van het toernooi.

Dinsdagmiddag blikte Van de Looi eerst nog terug op het duels van afgelopen zondag in Arnhem. “In het eerste helft hebben we het goed gedaan en heel behoorlijk gespeeld. Bij ons zat het probleem in die fase vooral in het laatste kwart van het speelveld. Voorin waren we slordig en vonden we vaak niet de juiste oplossing. De statistieken bevestigden dit ook. Vitesse had bovendien serieus werk gemaakt van de analyse van ons spel. Dat zegt toch wel iets over de benadering van onze ploeg.”
Vastigheden
Woensdagavond om 20.00 uur is VV Capelle te gast in Euroborg. “We moeten voetballend verbeteren. We hebben een goed gevoel uit de laatste drie wedstrijden en nemen Capelle ook zeer serieus. We zullen in de basisopstelling dan ook niets veranderen. Het team en de spelers kunnen zich in deze fase het beste ontwikkelen door vaker met elkaar te spelen. We gaan dus door waarmee we bezig zijn en proberen te streven naar vastigheden. Met alle respect voor Capelle zullen we in deze wedstrijd veel voor het doel van de tegenstander te vinden zijn en daarin is het goed te zien hoe de aanvalslinie zich ontwikkelt.”
“Afgelopen zaterdag ben ik zelf op bezoek geweest bij de wedstrijd van VV Capelle tegen Excelsior’31. Het is een stugge ploeg. Dat is ook wel aan het doelsaldo te zien. (9 voor en 7 tegen – red.). Ze hebben aardige spelers en een goede spits die als aanspeelpunt fungeert. Hij (Peter de Lange – red.) scoorde en speelde een prima eerste helft. Daarna werd hij vervangen. We weten hoe Capelle speelt en zullen een hoog tempo moeten spelen om kansen te creëren. Het is een uitgelezen kans om bij de beste zestien te komen. Na een serie tegen Twente, AZ, PSV en Vitesse is deze tegenstander gevaarlijk. We moeten het niet te licht opnemen. Iedereen verwacht dat we zomaar even winnen, maar daarvoor zullen we wel hetzelfde moeten brengen als in de afgelopen wedstrijden.”
Triest nieuws
De selectie van achttien spelers zal op één plek afwijken ten opzichte van zondag. “Doelman Luciano da Silva is afgereisd naar Brazilië in verband met het overlijden van zijn vader. Heel verdrietig voor hem en zijn familie. We wensen Luciano veel sterkte en zijn gisteren voor zijn vertrek naar Rio ook nog even bij hem geweest. Ook zondag zal hij ontbreken tegen Roda JC en dus vervangt Stefan van der Lei hem in de selectie.”
“Nick van der Velden is eveneens nog geblesseerd en richt zich op zondag. Maar dat is met een hele grote slag om de arm. Hij is nog niet op het veld geweest en met een liesblessure is het altijd afwachten. Género Zeefuik is met zijn hamstringblessure aan het fietsen en ‘cardio’ aan het doen. Verder wordt hij intensief behandeld. Er is nog steeds geen termijn te hangen aan zijn herstel. David Texeira is wel weer op de weg terug. Hij heeft weer volledig meegetraind met de eerste selectie en we kijken nu in welke wedstrijden hij weer speelminuten kan gaan maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’