string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Uitgebreid met alle spelers gesproken’.

Zondag 23 juni 2013 om 22:36

Trainer Erwin van de Looi begon vandaag aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van een voetbalclub in het betaalde voetbal. In de afgelopen weken heeft hij met alle spelers uit zijn selectie gesproken. “Iedereen heeft een eerlijk en realistisch beeld gekregen,” aldus Van de Looi.

Na afloop van de training verzorgde de hoofdtrainer nog een nabeschouwing voor pers, sponsors en genodigden van FC Groningen. “Op zo’n eerste training let je vooral op de houding, de uitstraling van spelers en dat zag er prima uit. Ook kijk je vrijwel direct naar de uitvoering en de fitheid. Wat hebben de jongens in hun vakantie gedaan? Hebben ze de programma’s uitgevoerd die we voor hen gemaakt hebben?”
Afgetraind
Een voorbeeld van een speler die zijn huiswerk goed heeft gedaan, was Género Zeefuik. “Hij zag er vandaag echt afgetraind uit. We hebben hem voor de zomerstop heel duidelijk aangegeven wat we van hem verwachtten en dat heeft hij goed in de oren geknoopt. Ik was dan ook niet verrast door zijn conditie. Bij iedereen is duidelijk wat we van een topsporter verwachten.”
Nick van der Velden was de eerste versterking voor FC Groningen. Er worden nog minimaal twee verdedigers en twee middenvelder verwacht voordat de competitie start op zaterdag 3 augustus. “We weten goed wat we willen. Maar liever zorgvuldig en een dan maar een week later. Ik sta er helemaal achter, al blijf ik natuurlijk ook ‘pushen’ om zo snel mogelijk de selectie rond te hebben.”
Doelstelling
Dit seizoen wordt niet de plek op de ranglijst maar een ander aspect belangrijk gevonden. “We willen vermaak bieden. Welke plek op de ranglijst daar bij hoort, zien we wel. Als we maar het maximale uit de groep weten te halen. Kansen creëren, goals maken. We zullen ‘met de punt naar achteren gaan spelen’ zodat er meer ondersteuning is voor de spitsen. Het is verdedigend wellicht iets meer kwetsbaar, maar daarvoor gaan we op de juiste manier druk zetten.”
“Bij een club als FC Groningen hoort deelname aan de play-offs, maar ook een bepaalde speelstijl. We spelen immers voor het publiek. Vorig jaar hebben we in vier of vijf van de twintig thuiswedstrijden het publiek kunnen vermaken. Dat aantal moeten we absoluut omhoog zien te krijgen.”
Eerlijk
Er is een aantal spelers dat uit mag kijken naar een andere club. Voorbeeld daarvan is Jonas Ivens, die zich vandaag echter gewoon weer meldde in Groningen. “Ook voor die jongens is het heel belangrijk dat ze topfit zijn. Zolang er geen andere club voor ze is, zijn ze volwaardig onderdeel van de selectie. Vandaag vond ik iedereen met de juiste instelling op het veld staan. Met Ivens heb ik gisteren nog anderhalf uur om tafel gezeten. Zoals ik uitgebreid met alle spelers heb gesproken in de vakantieperiode. Iedereen heeft een eerlijk en realistisch beeld gekregen. Als spelers goed presteren dan kan de situatie ook zomaar nog eens veranderen. Iedereen krijgt een eerlijke kans.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’