string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Thuisvoordeel kan doorslag geven’.

Dinsdag 27 januari 2015 om 15:54

Trainer Erwin van de Looi verwacht woensdagavond een sfeervolle ambiance in Euroborg en kijkt sinds zondagavond enorm uit naar de bekerwedstrijd met Vitesse. “Het stadion stroomt al mooi vol en het thuisvoordeel kan belangrijk zijn, gezien de onderlinge verschillen,” weet de FC-trainer.

Want die verschillen zijn in de recente historie klein gebleken in de eerdere ontmoetingen tussen beide clubs. “We hebben onlangs nog tegen Vitesse gespeeld en toen werd het gelijk. Woensdagavond hoop ik op veel gezang en geschreeuw van onze fans. We gaan er vol voor met z’n allen en het is voor ons – maar ook voor de andere zeven ploegen – de enige tastbare prijs, die we dit jaar kunnen pakken.”
Benieuwd
Van de Looi is heel nieuwsgierig in welke samenstelling Vitesse woensdagavond in Euroborg verschijnt. “Afgelopen zaterdag hebben ze een enorme off-day gehad met een forse nederlaag tegen Heerenveen (4-1 – red.). Maar de week daarvoor speelden ze thuis tegen PSV nog prima en tegen Ajax in de beker hebben ze juist met 4-0 gewonnen. Ik ben benieuwd hoe ze reageren. Hun trainer Peter Bosz wisselde afgelopen zaterdag in de rust drie keer en zei na afloop dat hij er nog wel acht had willen wisselen. Daarnaast is het nog onduidelijk of aanvaller Bertrand Traoré tijdig terug is van zijn deelname aan de Afrika Cup.”
Kansen
Maar zoals gebruikelijk richt Van de Looi zich toch vooral op zijn eigen ploeg. “We hebben onszelf goed voorbereid en weten waar de kansen liggen. Het is lang geleden dat we in de beker zo ver kunnen komen en dat willen we dit seizoen zo lang mogelijk volhouden. We hebben het de laatste tijd qua uitslagen aardig gedaan tegen Vitesse, maar moesten er altijd keihard voor knokken om die resultaten te behalen. Dat zal morgenavond niet anders zijn, maar daar hebben we ontzettend veel zin in!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’