string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Pijnlijke uitslag’.

Zondag 04 oktober 2015 om 22:55

Trainer Erwin van de Looi liep met zijn ploeg tegen de grootste zeperd aan als hoofdtrainer bij FC Groningen. “De reactie na de 2-0 van mijn team, die was gewoon slecht,” aldus de FC-trainer.

Van de Looi: “Het is zeer teleurstellend om met 5-0 bij Vitesse te verliezen. Er zijn vandaag verschillende dingen gebeurd. We zijn nog wel goed begonnen. En wilden Vitesse niet laten voetballen. Ze moesten veel lange ballen hanteren. Bij een 0-0 stand kregen we twee ‘honderd procent’-kansen. Na een aanval over rechts waarbij wij dachten aan een overtreding ontstond een fase waarin Vitesse het momentum kreeg en later ook een goal scoorde. Wij hadden het lastig, maar herstelden ons gaandeweg de eerste helft nog wel.”
“In de tweede helft namen we ons voor het om te draaien, maar bleken we in het eerste kwartier opnieuw niet in staat uit onze kansen te scoren. Bij het eerste moment van Vitesse was het wel raak. De reactie na de 2-0 van mijn team, die was gewoon slecht. Juist dan moet je bij elkaar blijven, ook al ben je vermoeid. Dan moet je elkaar steunen, de linies kort houden, knokken en rugdekking geven. Dat hebben we veel te weinig gedaan en dan krijg je zo’n uitslag. Pijnlijk. We speelden tegen een prima Vitesse, maar hebben vooral van onszelf verloren.”
Peter Bosz (Vitesse): “Het was een goede overwinning op een directe concurrent. FC Groningen heeft één van de beter voetballende ploegen in de Eredivisie. Als je dan met 5-0 wint, heb je het goed gedaan. Het lijkt overtuigend, maar de eerste tien minuten stond het niet goed. Zoals we in de tweede helft ook niet goed uit de rust kwamen. Op de beslissende momenten hebben we vandaag geluk gehad.”
“Aan de positieve kant, zie je ook waartoe we in staat zijn. Goed voetbal spelen en spektakel bieden. We hebben vandaag vol gas erop gehouden, gezien het Europese programma van FC Groningen. Het reizen, hangen op vliegvelden, dat kost energie. We wilden zorgen dat zijn dat zouden blijven voelen en zijn enorm bij met de overwinning.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus