string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Pijnlijke start’.

Zondag 17 januari 2016 om 17:21

Trainer Erwin van de Looi sprak na afloop van Groningen-Utrecht op de persconferentie over een pijnlijke start van 2016. “Met name in het spel zonder bal hebben we ons niveau niet gehaald,” vertelde de FC-trainer. Erik ten Hag sprak van een ‘prima resultaat’ waarmee Utrecht verder kan.

Van de Looi (FC Groningen): “We wilden de lijn van de thuiswedstrijden van voor de winterstop voortzetten en dat is absoluut niet gelukt. Ten eerste complimenten voor het goede spel van Utrecht, maar wij hebben niet ons niveau gehaald wat we kunnen en moeten halen. En dan met name in het spel zonder bal. Het dekken, meelopen en duels aangaan. Drie van de vier tegengoals kwamen uit spelhervattingen. Daarin werden vaak de afspraken niet goed nagekomen. Utrecht speelt met vier middenvelders en dat betekent dat spelers af en toe moeten volgen, zoals Lieder, Ludwig en Ramselaar.”
“De 0-1 viel op dat moment verdiend. De 1-1 had vervolgens de wedstrijd kunnen omdraaien, maar we kwamen vandaag slecht uit de rust. Binnen twee minuten maakten we een domme overtreding op de rand van de zestien en de muur zag er vervolgens niet goed uit. Daarna werd een corner kort genomen en werd er niet gedekt voor de goal. Met de manier waarop Utrecht stond te spelen, was het toen gelopen. Het was een pijnlijke start. Vrijdag moeten we thuis tegen NEC laten zien dat dit een incident was en daar gaan we keihard voor werken.”
Ten Hag (Utrecht): “Dat we hier met 1-4 winnen, daarvoor verdient de ploeg een groot compliment. Het is hier nooit makkelijk in Euroborg en Groningen had dit seizoen nog niet verloren in eigen stadion. We zijn de wedstrijd uitstekend ingegaan en waren dominant, al was de 0-1 wat gelukkig. We hadden echter ook in die fase al 0-2 moeten maken. Daarvoor kreeg Haller twee kansen.”
“Door een onachtzaamheid was het opeens 1-1 en in die fase hadden we het even moeilijk.  De 2-1 had ook zomaar kunnen vallen met Bryan Linssen die een bal op de paal schoot. Na de rust hebben we de draad weer opgepakt en zijn snel op 1-2 gekomen. Daarna werden de kansen makkelijker benut en werd het snel 1-4. Enige smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Ludwig, die hij totaal onnodig pakte. Met deze overwinning kunnen we weer verder. Het is een prima resultaat.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’