string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Onverzettelijkheid en spirit’.

Zaterdag 18 april 2015 om 23:37

Trainer Erwin van de Looi vond de uitwedstrijd tegen Willem II totaal niet in het seizoen passen en was ‘ongelofelijk blij met de overwinning’. Zijn collega Jurgen Streppel van Willem II vond dat zijn ploeg meer had moeten scoren.

Erwin van de Looi: “Deze wedstrijd paste totaal niet in het seizoen tot nu toe. Normaal gesproken hebben we meer balbezit dan de tegenstander en moeite met scoren. Maar deze wedstrijd waren we nauwelijks aan de bal, speelden we twee of drie keer over en scoorden we direct. Het was effectief, maar ik vond de eerste helft slecht gespeeld. We zetten niet druk op de manier zoals we dat hadden afgesproken.”
“In de tweede helft hadden we het druk zetten wel goed voor elkaar. Er waren veel lange ballen, veel strijd en weinig voetbal. En we bleven effectief, al hadden we het laatste kwartier meer kunnen toeslaan. De tweede helft was beter dan de eerste. Al met al ben ik ongelofelijk blij met de overwinning en de drie punten, dat we konden werken aan het doelsaldo en met veel individuele acties.”
“Het geeft veel vertrouwen richting de komende weken. Je ziet dat er een bepaalde onverzettelijkheid en spirit in het team aanwezig is. En dan win je dit soort wedstrijden dus ook. In de rust zeiden we tegen elkaar ‘hoe dan ook, deze is van ons’. Dat hebben we waargemaakt en daar zijn we heel tevreden mee.”
Jurgen Streppel: “Na zeven minuten keek ik Erwin van de Looi aan en lachten we. We hadden honderd procent balbezit. Maar vervolgens had Groningen twee keer de bal en stond het wel 0-2. Het sloeg eigenlijk nergens op, wij hadden zelf twee of drie grote kansen. Wij zetten hoog druk, hadden veel de bal en speelden een goed positiespel. De eerste en tweede fase waren van hoog niveau. Groningen had moeite ons onder druk te zetten en dat hebben we prima gedaan.”
“De tweede helft was rommeliger en dat had te maken met het uitvallen van Jordens Peters. We misten zijn leidinggevende kwaliteiten. Het gaf even wat problemen, maar daarna heeft het team het opgepakt. Zelfs na de 0-3 hadden we nog het gevoel dat we het konden omdraaien. Na de 1-3 kregen we nog wel mogelijkheden, maar Groningen bleef levensgevaarlijk in de counter. Het was een hele rare avond. Met de uitslag kunnen we niet leven, maar wel met het vertoonde spel.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’