string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Nog één keer alles geven’.

Vrijdag 19 december 2014 om 14:59

FC Groningen speelt zaterdagavond in Dordrecht de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2014 tegen promovendus FC Dordrecht. Trainer Erwin van de Looi kan tegen de Dordtenaren, ten opzichte van de midweekse bekerwedstrijd tegen FC Volendam, weer beschikken over verdediger Martijn van der Laan. Zijn terugkeer in de wedstrijdselectie gaat ten koste van spits Jafar Arias.

De oefenmeester kan in de laatste wedstrijd voor de winterstop niet beschikken over de geblesseerden Hans Hateboer, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa. Laatst genoemde was deze week tevens ziek. De rest van de selectie is tegen FC Dordrecht wel inzetbaar.
Operatie
“Vanuit de B-kern missen we ook Hristijan Denkovski die onlangs is geopereerd aan zijn neus,” zegt Van de Looi. “Hij had al langer last van zijn luchtwegen en er is voor gekozen om hem nu te opereren zodat hij de komende weken tijd heeft om te herstellen.”
Een opstelling voor het treffen met FC Dordrecht gaf de trainer nog niet prijs omdat dit ook nog niet aan de spelers in gecommuniceerd. “Dat heeft te maken met de fitheid en de frisheid van een aantal jongens in het algemeen. Verschillende spelers die eerder dit seizoen niet zoveel hebben meegedaan, speelden de laatste tijd juist meer en dan is het logisch dat ze daar wat last van hebben. Feit is dat we nog één keer alles moeten geven. Behalve de eerder genoemde jongens heeft iedereen vandaag volledig kunnen meetrainen.”
Na het treffen tegen Dordrecht komt de selectie zondag nog één keer bij elkaar om gezamenlijk het jaar af te sluiten. Zondag wordt ook bekend gemaakt welke 24 spelers er aan het begin van volgend kalenderjaar meegaan op trainingskamp naar het Spaanse Oliva. “We zullen met alleen fitte spelers naar Spanje vertrekken om ons daar voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.”
Bekerloting
Van de Looi keek tijdens het wekelijkse perspraatje nog even terug op de bekerloting van gisterenavond. FC Groningen neemt het in de kwartfinale van de KNVB-Beker thuis op tegen Vitesse. De wedstrijd staat gepland op woensdag 28 januari, aftrap 20.45 uur.
“We zijn tevreden met een thuiswedstrijd, dat is wat we wilden en het wordt weer zeer interessant. In de kwartfinales kun je alleen maar goede ploegen treffen en Vitesse heeft het gisteren natuurlijk uitstekend gedaan tegen Ajax, maar ik vond ze niet beter dan tegen ons tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend. Het is een goede ploeg en het zal geen gemakkelijke opgave worden want Vitesse is een pittige tegenstander. We zullen top moeten zijn om van ze te winnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’