string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Hele matige wedstrijd’.

Zaterdag 29 augustus 2015 om 23:45

Op de persconferentie na afloop van Utrecht-Groningen vertelde trainer Erwin van de Looi na de pauze te zijn omgeschakeld naar 3-4-3. Zijn collega Erik ten Hag van FC Utrecht zag progressie in de eerste vier duels van zijn ploeg.

Van de Looi (Groningen): “We hadden ons heel wat anders voorgenomen dan het is geworden vanavond. Het was een heel matige wedstrijd. In de eerste helft hadden we veel moeite om Utrecht onder druk te krijgen. Het ging niet zoals afgesproken en na balverovering stonden we niet goed in positie. We gaven bijna niks weg, maar door een slordig moment kregen we toch een goal tegen.”
“We hadden veel te weinig aandeel in de wedstrijd en zijn na rust 3-4-3 gaan spelen. De eerste twintig à 25 minuten ging het heel aardig en waren we dominant. We wisten Utrecht op eigen helft terug te dringen, maar het spel is niet uitgevonden om zoveel mogelijk balbezit te hebben. We werden niet gevaarlijk voor de goal, mede omdat  Utrecht goed verdedigde.
“Na 25 minuten kwamen er slordigheden en dat was koren op de molen voor de omschakeling van Utrecht. We gaven meer ruimte weg, ook al omdat we met drie verdediger speelden en daar kwamen een paar mogelijkheden uit voor Utrecht. Het werd een omschakelpartij in het tweede deel van de tweede helft en wij waren niet in staat genoeg weerstand te bieden. De tweede tegengoal was dan ook verdiend, net als de overwinning voor Utrecht. Het is voor ons een zeer teleurstellende nederlaag.”
Ten Hag (Utrecht): “Vooraf zag ik Groningen met een uitstekende selectie en een trainer die veel lijn en structuur in zijn ploeg weet aan te brengen, zowel in de tegenaanval als in positiespel. Daarom was ik nieuwsgierig hoe wij daarmee zouden omgaan. We hebben ons eigen spel iets aangepast om eerder op het middenveld te komen en kregen daar ook een overtal. Het had in een hoger tempo gekund en uit kansen voor Haller en Ramselaar hadden we voor rust ook de 2-0 moeten maken. Daarin moeten we slimmer en geslepener worden.”
“In de tweede helft ging Groningen iets veranderen en 3-4-3 spelen. Wij gingen in ons vertrouwde 5-3-2 verder. We hadden het moeilijk zonder dat Groningen echt tot uitgespeelde kansen kwam. De ploeg stond niet compact genoeg en er dreigde even een moment dat we echt achteruit moesten. Van de kant hebben we dat kunnen corrigeren.”
“Met hulp van het publiek hebben we de schwung er weer in gekregen. Eerdere kansen lieten we nog liggen, maar in de blessuretijd kwam er toch nog een mooie kers op de taart. In de eerste vier wedstrijden is duidelijke progressie zichtbaar. Het is nog een hele jonge ploeg en er kan nog veel gesleuteld en verbeterd worden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’