string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Heb een bloedhekel aan verliezen’.

Zondag 07 juli 2013 om 17:33

Vast onderdeel van de Open Dag is altijd een forum met onder anderen directeur Hans Nijland en trainer Erwin van de Looi. Ook Marco Bizot nam dit jaar plaats achter een statafel. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Piet van Dijken.

Naast een aantal vragen die door presentator Van Dijken zelf gesteld werden, kwamen er vele vragen uit het publiek op parkeerplaats P2. Zo kwam er een vraag of het toeval was dat FC Groningen dit jaar tot dusver alleen spelers vanuit de Nederlandse competitie heeft aangetrokken. Directeur Hans Nijland legde uit dat altijd eerst intern binnen de eigen jeugdopleiding wordt gekeken, vervolgens in Nederland en voor ‘echte diamantjes’ nog steeds in het buitenland.
Erwin van de Looi vertelde nog maar eens wat zijn aanpak voor het komende seizoen inhoudt: “We willen meer voor de goal komen, aanvallender spelen en de spitsen meer aan het werk zetten. Dat willen we doen met een meer gebalanceerde selectie dan het afgelopen seizoen. Daarom hebben we afscheid genomen van enkele goede spelers om ruimte te maken voor bijvoorbeeld de aanvallende middenvelder, die er nog bij moet komen. Verder hoor ik zojuist zeggen dat een keer met 4-3 verliezen soms leuker kan zijn dan een zakelijke 1-0 overwinning. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik heb een bloedhekel aan verliezen, dus we gaan altijd voor de winst. Maar komend seizoen zullen we wel meer aanvallend spelen.”
Doelman Marco Bizot zat zichtbaar ongemakkelijk op de kruk achter de statafel. In plaats van onder de lat, moest hij nu 45 minuten zittend doorbrengen en dat zit niet echt in zijn aard. Meer in zijn element was hij twee uur eerder toen hij het hele stadion rond high-fives uitdeelde aan de fans rondom het hoofdveld, met in zijn kielzog de rest van de eerste selectie.
In antwoord op de vraag of hij nog vakantie had gehad na de uitschakeling met Jong Oranje in de halve finales van het EK onder-21 antwoordde de doelman: “Ik ben nog even een weekje weggeweest. Maar na die week begon het ook alweer te kriebelen. Ik wil graag weer aan de slag en ben heel veel zin in het nieuwe seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard