string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Er gewoon weer staan’.

Vrijdag 30 januari 2015 om 15:02

Voor de vierde keer speelde FC Groningen midweeks in verband met de KNVB-beker en moet de knop snel om in de voorbereiding op de volgende competitiewedstrijd. “Behalve de lichamelijke fitheid, moeten de spelers laten zien dat ze er in hun hoofd klaar voor zijn,” drukt trainer Erwin van de Looi zijn selectie op het hart.

Eerder dit seizoen werd na de bekerwedstrijden gewonnen van Willem II (1-0) en NAC (1-0) en werd er uit gelijk gespeeld bij FC Dordrecht (1-1). Bij de twee thuiswedstrijden had Groningen overigens een dagje langer rust en werd er gespeeld op zondag. Uit bij Dordrecht moest de FC, net als komende zaterdag, binnen 72 uur weer aan de bak.
“Het is belangrijk dat we drie dagen na het bekerduel er gewoon weer staan. Na een wedstrijd waarin zoveel op het spel stond, we wonnen en er veel reacties van de buitenwereld waren. Behalve de lichamelijke fitheid, moeten de spelers laten zien dat ze er in hun hoofd klaar voor zijn. Iedereen moet er weer dezelfde energie voor opbrengen en ik ben heel benieuwd of we dat voor elkaar gaan krijgen.”
Tegenstander is Go Ahead Eagles. “Een stugge ploeg die zich net als wij heeft kunnen versterken op de transfermarkt,” zegt Van de Looi. “Ik verwacht dat Wesley Verhoek sowieso speelt en we houden rekening met de scenario’s met Marnix Kolder en Glynor Plet in de spits. We hebben vrijdagochtend gebruikt om het trainingsveld sneeuwvrij te maken om ’s middags goed te kunnen trainen.”
“Go Ahead is weer een heel andere ploeg dan Vitesse, zetten bijvoorbeeld op een andere manier druk. Ik verwacht dat ze vrij gegroepeerd spelen, al hoop ik dat ze wat aanvallender zullen spelen. Het is van belang dat we de puntjes vanmiddag op de i zetten. Die halve finale in de beker wordt geloof ik pas in april gespeeld, dus tot die tijd richten we ons op een zo hoog mogelijke klassering in de competitie om er goed voor te staan voor de play-offs.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’