string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Effectiever in aanval, alerter in verdediging’.

Vrijdag 27 februari 2015 om 16:08

Trainer Erwin van de Looi blikte vrijdagmiddag in het bijzijn van de regionale media en een dertigtal sponsorrelaties in het perscentrum van Euroborg vooruit op de thuiswedstrijd van zondagmiddag tegen ADO Den Haag, aftrap om 14.30 uur. “We weten waar onze mogelijkheden liggen en zullen alert moeten zijn,” weet de FC-trainer.

“Met de wedstrijd van Heerenveen in het achterhoofd, hebben we ons de afgelopen week voorbereid op komende zondag,” begon Van de Looi zijn relaas. “We hebben behoorlijk wat dingen goed gedaan in Heerenveen, maar ook een paar zaken te verbeteren. Wat goed ging, is dat er een team stond, dat tot de laatste seconde heeft geknokt voor minimaal een punt. En in de eerste helft kreeg de tegenstander haast geen druk op onze ploeg, dat is een compliment.”
Mogelijkheden
Niettemin bleef de FC in Friesland met lege handen staan en daarvan werd Van de Looi flink chagrijnig. “De verbeterpunten zijn dat we voorin effectiever met onze kansen moeten omgaan en in de achterhoede meer meedogenloosheid en alertheid moeten hebben bij standaardsituaties. Er zijn periodes in een seizoen dat ‘foutjes’ niet worden afgestraft, maar nu zitten we in een fase dat dit wel gebeurt. We hebben hierover gesproken en weten waar tegen ADO de mogelijkheden liggen.”
De tegenstander uit Den Haag is de afgelopen vier duels ongeslagen, waar de FC al vier wedstrijden wacht op een zege. Van de Looi analyseerde de tegenstander van zondag als volgt: “ADO heeft een stugge en volwassen ploeg. Het zal opnieuw een zware wedstrijd worden, die we uiteraard heel graag willen winnen. We zullen onze handen vol hebben aan aanvallers met kwaliteit, zoals Kramer en Van Duinen.”
Stand
“Wij willen iedere wedstrijd winnen, dus ook zondag”, hield Van de Looi zijn toehoorders voor. “Wij kijken niet steeds naar de stand op de ranglijst, want die verandert daardoor niet. In plaats daarvan focussen wij ons op de zaken, die we wel in de hand hebben. En dat is bijvoorbeeld het benutten van kansen en de defensieve onachtzaamheid eruit krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard