string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Direct naar iets toewerken’.

Vrijdag 27 juni 2014 om 12:17

FC Groningen begint vrijdag en zaterdag het nieuwe voetbalseizoen met twee oefenwedstrijden in de regio. Traditioneel wordt er letterlijk en figuurlijk afgetrapt tegen RWE Eemsmond. Dit eerste oefenduel begint vanavond, vrijdag 27 juni, om 19.00 uur in Roodeschool. Zaterdagmiddag 28 juni is om 16.00 uur in en tegen Beilen de tweede sparringpartij.

De selectie van trainer Erwin van de Looi moet dit seizoen al vroeg aan de bak voor het echte werk. Op donderdag 17 en 24 juli wachten immers de tweede voorrondewedstrijden in de Europa League tegen het Schotse Aberdeen of Daugava Riga uit Letland. Deze Europese wedstrijden werpen daarom al hun schaduw vooruit op de eerste twee oefenduels van het nieuwe seizoen. “We werken nu sneller dan normaal direct naar iets toe. Hoewel het pas de eerste balomwentelingen van het nieuwe seizoen zijn, zullen we er in de opstelling en belasting al rekening mee houden dat we op 17 juli geacht worden fit en klaar te zijn voor onze Europese wedstrijden”, vertelt Van de Looi.
Duidelijke aanpak
Daarom is er volgens Van de Looi een duidelijke aanpak bij de oefenwedstrijden tegen respectievelijke RWE Eemsmond en vv Beilen. “We spelen zowel vrijdag als zaterdag met twee verschillende elftallen, waarbij alle fitte spelers maximaal een uur in actie komen.” Nieuweling Danny Hoesen zal nog niet binnen de lijnen te zien zijn. De spits kampt met lichte enkelklachten. Van de Looi: “Natuurlijk is dat jammer voor het publiek, maar we nemen geen enkel risico. Alles staat in het teken van fit zijn bij de wedstrijden waarom het gaat.”
Geen conclusies
Aan de twee verschillende opstellingen, die vandaag en morgen binnen de lijnen verschijnen, mogen volgens Van de Looi nog geen conclusies worden verbonden. “Ik begrijp best dat mensen dat willen en zullen doen, maar dat is wat voorbarig. We beginnen tegen RWE Eemsmond in grote lijnen met de ploeg, die het afgelopen seizoen succesvol is geëindigd. Daarbij worden de posities van de vertrokken keeper en spits door de nieuwelingen Sergio Padt en Dino Islamovic ingenomen. Vorig jaar begonnen we met een nieuwe ploeg redelijk op nul, nu ligt er al een aardige basis.”
Niet treuren
Bezoekers aan één of beide oefenwedstrijden hoeven volgens Van de Looi niet te treuren als zij hun favoriet bij een wedstrijd binnen de lijnen missen. “Voor het publiek is het natuurlijk het leukste om iedereen in actie te zien, maar met het aantal spelers dat wij in de voorbereiding tot onze beschikking hebben, lukt dat niet in beide wedstrijden. Daarom hebben wij de afspraak gemaakt, dat alle spelers die niet in actie komen op vrijdag of zaterdag wél op het sportcomplex bij de wedstrijden aanwezig zijn, zodat supporters handtekeningen kunnen vragen of op de foto kunnen met een speler.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’