string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Compliment voor ploeg en publiek’.

Zondag 23 november 2014 om 16:08

Trainer Erwin van de Looi wilde graag gefeliciteerd worden, ondanks het feit dat er vandaag niet gewonnen werd. Zijn collega Phillip Cocu had zijn ploeg zien domineren, alleen niet voldoende rendement zien hebben. De PSV-coach was dus teleurgesteld.

Van de Looi (FC Groningen): “We hebben een uitdagend slot van de competitie en de wedstrijd tegen PSV zou er een kunnen zijn, die ons een zetje zou kunnen geven in de goede richting. We zijn er met open vizier ingegaan en hebben aangevallen en druk gezet waar het kon. PSV heeft ons een paar keer pijn gedaan en we kwamen een aantal keren goed weg. Met een kansenverhouding 3-6 was het bijzonder dat het nog 0-0 was.”
“Het kostte ons wel veel kracht om hen telkens vast te zetten bij de zestien. Na de goal van Luuk de Jong (0-1) leek de energie wat uit het team te verdwijnen. Vervolgens hebben we aanvallend gewisseld en zijn we ‘één op één’ gaan spelen. Met een extra vleugelspeler. Michael de Leeuw staat weer waar hij er voor moet staan en na de 1-1 hebben we het weer 1-op-1 laten staan. PSV bleef gevaarlijk en wij ook in de omschakeling.”
“Het was een prachtige wedstrijd waarin we af en toe gelukkig zijn geweest. De kansenverhouding was in het voordeel van PSV, maar dit zijn de wedstrijden waarvoor de mensen naar Euroborg komen. Het is een mooie start van het laatste blok van 2014. We blijven in eigen huis ongeslagen. Er was een mooie wisselwerking met het publiek en ik wil dan ook een compliment maken naar de ploeg en het publiek. Ondanks het feit dat we één punt hebben behaald, zijn felicitaties vandaag wel op z’n plek.”
Cocu (PSV): “We waren erop voorbereid dat FC Groningen agressief zou spelen en het klein wilde houden. Ik vind dat we daarmee goed zijn omgegaan en dominant hebben gespeeld.. In de eerste helft hadden we nog wel moeite met de positiewisselingen van Chery die ging zwerven en waarbij wij soms niet goed ‘door dekten’. Groningen kreeg drie à vier kansen in de eerste helft.”
“Vandaag kregen wij een enorm aantal kansen en er is maar één verwijt dat ik mijn ploeg kan maken. Dat er maar één goal is gemaakt. Als je bij ons speelt, wordt verwacht dat je er meer maakt. Aan het einde nam FC Groningen heel veel risico met vier aanvallers en een aanvallende middenvelder en ging van alles mis bij de 1-1. Het gelijkspel is voor ons zuur en daarover ben ik teleurgesteld.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus