string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Beginnen aan de laatste etappe’.

Vrijdag 21 november 2014 om 15:02

Trainer Erwin van de Looi gebruikte op zijn wekelijkse perspraatje een beeldspraak met wielertermen als introductie. “We gaan zondag beginnen aan de laatste etappe van 2014 en daar zitten een paar mooie bergbeklimmingen in,” aldus de FC-trainer.

Na een weekend zonder competitieverplichtingen heeft de FC nog zes wedstrijden voor de boeg tot aan de winterstop. “We spelen nog vier keer thuis en twee keer uit. Vijf keer voor de competitie en één keer voor de KNVB-beker. We kijken uit naar zondagmiddag om half één. Dit soort wedstrijden kunnen net dat kleine duwtje over de drempel betekenen. Qua puntenaantal staan we er redelijk voor op de ranglijst, maar qua spel moeten we echt nog meer bieden.”
Meer ruimte
Wat dat betreft is een ‘voetballende’ tegenstander nu welkom in Euroborg. “PSV is een aanvallende ploeg. Eerder hebben we tegenstanders getroffen als NAC Breda, Excelsior, Willem II en Heracles, die zeker in de eerste helft compact op eigen helft spelen. Voor die ploegen is een gelijkspel goed genoeg. Nu we tegen PSV spelen zullen we meer te duchten hebben van de tegenstander, maar zelf ook meer de ruimte krijgen om aan voetballen toekomen.”
“PSV heeft kwalitatief de beste selectie van de Eredivisie en is niet voor niets de koploper. Maar er liggen voor ons ook zeker mogelijkheden. We zullen met lef en durf op het veld moeten staan. Met de instelling dat we ze pijn kunnen doen. En daarmee bedoel ik niet dat er geschopt moet worden, maar wel kort gedekt en altijd in de buurt van de bal. We moeten ze geen tijd en ruimte geven om te voetballen.”
Ongeslagen
In vijf thuisduels behaalde FC Groningen 13 van de 17 punten. “We zijn thuis ongeslagen en dat gaan we zo houden. We hebben een plan om de tegenstander zo goed mogelijk te bespelen en onze eigen mogelijkheden te benutten en het gaat zondag, zoals altijd, om de uitvoering. Sommige clubs liggen elkaar beter of minder en PSV heeft het altijd vrij lastig in Euroborg. Ook al zijn het over de jaren heen compleet andere elftallen die op het veld staan.”
Het treffen met PSV is na Ajax-thuis het tweede topduel in Euroborg. “De wedstrijd verschilt van andere duels omdat er van buitenaf meer aandacht op is gevestigd, terwijl wedstrijden tegen bijvoorbeeld Go Ahead of Heracles voor ons juist cruciaal zijn om punten te halen en zo aan de doelstelling te kunnen voldoen. Voor de spelers is er niet echt een verschil. Meer dan honderd procent concentratie bestaat namelijk niet. De focus is er of deze is er niet. En wij gaan er vanuit dat de ploeg zondag scherp aan de aftrap staat.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’