string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Aantal spelers moet nog fitter worden’.

Vrijdag 29 augustus 2014 om 16:21

Afgelopen week kon trainer Erwin van de Looi, ondanks een handvol geblesseerden, met een fitte groep toewerken naar de tweede competitiewedstrijd in Euroborg. De kleine pijntjes van een week eerder waren verdwenen. “Een aantal spelers moet nog fitter worden,” weet de hoofdcoach van de Trots van het Noorden.

Het beleid bij FC Groningen is erop gericht dat spelers zich ook in de trainingen optimaal kunnen ontwikkelen. “Op fysiek gebied, individueel en qua speelwijze. Een aantal spelers moet nog fitter worden. Daarin moeten we echt de grens opzoeken. Afgelopen week was wat dat betreft een goede week. Richting ADO-uit waren er spelers die twee of drie trainingen moesten laten lopen. Misschien onbewust laat dat je niet beter spelen. Deze week heeft iedereen wel alles getraind.”
Mogelijkheden
Tegen ADO kreeg Groningen fors klop. “Ik had gehoopt dat we al iets verder waren. Net als bij een overwinning hebben we de wedstrijd goed geanalyseerd. Ons idee van spelen hebben we een uur lang prima laten zien. Alleen het rendement en de effectiviteit voor de goal was veel te laag. Bij de tegengoals zagen we er verdedigend niet goed uit. Hoe we dat oppakken moet tegen Ajax weer blijken. We hebben de tegenstander driemaal bekeken en weten waar onze mogelijkheden liggen.”
De voorbereiding liep door de deelname aan de Europa League anders dan in eerdere seizoenen. “We willen graag iedereen binnen de selectie kansen geven en verschillende opties verkennen. Door de korte voorbereidingstijd richting Aberdeen, zijn we eigen vooral verder gegaan met de ploeg die er al stond. Het is lastig voor de jongens die er dan naast komen te staan om erin te komen. Bovendien kan er tot en met maandag nog van alles gebeuren. Wij nemen de dingen echter zoals ze komen.”
Niveau
“We hebben Europees voetbal behaald en dan hoort dit erbij. We streven naar een steeds hoger niveau. Doordeweekse wedstrijden, eerder klaar zijn in het seizoen. Dat gebruiken we allemaal om beter te worden en als club op een hoger niveau te komen. Het zou ideaal zijn om eerder te beginnen met de voorbereiding, maar dan kom je later in het seizoen onherroepelijk met blessures en vermoeidheid te zitten. Dus je hebt wat dat betreft eigenlijk geen keus. En dat is ook niet erg. Het spelen van Europa League is namelijk in vele opzichten heel positief.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus