string(9) "claudebot"

Van de Laak: ‘Mooi man’.

Donderdag 12 januari 2012 om 22:42

Hij werd langs alle kanten gefeliciteerd. Hij nam plaats op een bankje langs de kant van het veld van Tenerife Top Training en zuchtte eens diep. “Ja, ik ben blij. Heel blij. Dit is mooi man.” Koen van de Laak had zojuist na meer dan een jaar zijn eerste 25 minuten weer gemaakt in het shirt van FC Groningen in het oefenduel met Quick Boys (5-0).

Van de Laak keek terug op een moeilijke maar geslaagde rentree. “Ik had nog wel een half uurtje willen door voetballen. Een wedstrijd is toch heel anders dan een training, dat heb ik ook nu weer ervaren. Ik wilde zo graag, was continu op zoek naar de bal. Ik ging daardoor ook overal lopen. Het was wennen. De trainer roept dan nog naar je, dat je in je positie moet blijven voetballen, maar je bent te enthousiast”, vertelde de Brabander, die op vrijdag 3 december 2010 in de beginfase van de competitiewedstrijd tegen Vitesse zijn voorste kruisband in de rechterknie scheurde.
Gespannen
Van de Laak gaf toe gespannen te zijn vlak voor het moment dat hij in de 64ste minuut het veld in mocht bij een 4-0 voorsprong tegen Quick Boys. “Ik was niet zenuwachtig, maar had zeker kriebels. Je merkt dat de mensen het toch leuk vinden dat je weer terug bent en dat geeft toch ook weer een bepaalde druk. Voor iedereen was het een gewone wedstrijd en de meesten hadden waarschijnlijk liever een ander formaat tegenstander gezien, maar voor mij was het speciaal. Een overwinning. Op mezelf. Ik had op het moment dat ik de blessure opliep niet verwacht dat het zo lang zou gaan duren, daar ben ik eerlijk in.”
Stap
Van de Laak schoot bij zijn invalbeurt vlak voor tijd net naast het doel van Quick Boys en bij een Groningse counter uit een hoekschop van de amateurs van Katwijk bediende de aanvaller in de laatste minuut Suk Hyun-Jun. De Koreaan rondde af en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0. “Het is leuk dat je dan ook nog een aandeel in de score hebt”, zei Van de Laak met gepaste trots. Hij sprak over een nieuwe stap. “De laatste. Of… De één na laatste, als ik er wat langer over nadenk. De laatste stap is een rentree in Euroborg. Dan ben ik helemaal terug.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’