string(9) "claudebot"

Tuchtcommissie handhaaft straf Hateboer.

Vrijdag 24 januari 2014 om 10:03

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de rode kaart van Hans Hateboer gehandhaafd en de 20-jarige verdediger voor drie duels geschorst, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

Hateboer is hierdoor de komende twee duels van het eerste elftal niet inzetbaar en tevens mag hij gedurende die periode niet uitkomen voor een ander team. Bovendien staat er vanaf nu ook een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd achter zijn naam, met een proeftijd van een jaar. IJs en weder dienende is Hateboer door zijn schorsing vanaf zondag 2 februari weer inzetbaar voor wedstrijden van FC Groningen en dus ook Jong FC Groningen.
Te hoog
Begin deze week accepteerden Hateboer en FC Groningen het eensluidende schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal niet. Speler en club waren het niet eens met de veldverwijzing van Hateboer en vonden bovendien de voorgestelde strafmaat te hoog. Daarom volgde donderdagavond in Zeist een mondelinge behandeling van de zaak. Vanochtend (vrijdag) kregen Hateboer en FC Groningen de uitspraak te horen.
De verdediger kreeg afgelopen zaterdag bij zijn debuut in de Eredivisie tegen RKC na 69 minuten voetballen de rode kaart na een duel op de achterlijn met Rémy Amieux. Volgens scheidsrechter Dennis Higler maakte de rechtsback in Waalwijk ‘een tackle op hoge snelheid met gestrekt been’. In de ogen van de arbiter bracht Hateboer met deze ‘buitensporige actie’ de gezondheid van zijn tegenstander ernstig in gevaar.
Debuut
Hateboer zal zijn debuut in de hoofdmacht van FC Groningen niet snel vergeten. Mede vanwege een schorsing van Stefano Magnasco mocht de speler uit Beerta zaterdagavond in Waalwijk in de basis starten tegen RKC. Van plankenkoorts leek Hateboer nauwelijks last te hebben. De van origine centrale verdediger stoomde na een half uur spelen op aan de rechterzijde van het veld om na een machtige sprint de bal precies voor de voeten te schuiven van Michael de Leeuw. De spits en clubtopscorer van FC Groningen promoveerde de voorzet tot doelpunt en daarmee kreeg Hateboer direct ook zijn eerste assist in de Eredivisie achter zijn naam.
Grote teleurstelling
De avond in Waalwijk eindigde voor Hateboer na zeventig minuten spelen in een grote teleurstelling toen hij tot zijn eigen verbazing de rode kaart kreeg na een tackle op de bal. FC Groningen kon de opgebouwde 0-1 voorsprong met een numerieke minderheid niet tot het einde vasthouden. Tien minuten voor tijd maakte Evander Sno vanaf de penaltystip gelijk, waarmee ook de eindstand werd bereikt.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus