string(9) "claudebot"

‘Trots op komst Sportinnovatorcentrum in Groningen’.

Dinsdag 09 februari 2016 om 14:28

In de 565ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de tweede competitiezege op rij, kijkt hij vooruit naar het uitverkochte thuisduel met Ajax en meldt hij de komst van een Sportinnovatorcentrum naar Groningen.

“We hebben afgelopen zondag een dik verdiende 2-0 overwinning geboekt op SC Cambuur. Het enige wat ons in deze wedstrijd te verwijten viel, was dat we niet meer doelpunten hebben weten te maken uit het aantal gecreëerde mogelijkheden. De vorm-dip van januari lijken we niettemin achter ons te hebben gelaten. De thuisoverwinning op Cambuur was de tweede competitiezege op rij en de vierde Eredivisiewedstrijd op rij waarin we ongeslagen zijn gebleven. Dit geeft vanzelfsprekend het nodige vertrouwen.”
Serie
“We zijn dus weer aan het werken aan een nieuwe sterke serie resultaten en die willen we komende zondagmiddag in eigen huis graag verder uitbreiden. Vanaf 12.30 uur is dan titelkandidaat Ajax de tegenstander. Het belooft een mooie middag te worden, te meer omdat Euroborg voor dit competitieduel volledig is uitverkocht. Sowieso is het achter de twee koplopers PSV en Ajax spannend en dringen geblazen op de ranglijst. Het verschil tussen de nummer 3 Heracles Almelo en nummer 9 FC Utrecht in het linkerrijtje van de Eredivisie bedraagt slechts 6 punten. Wij staan daar keurig tussen. We gaan dus nog hele boeiende voetbalmaanden tegemoet.”
Geldboete
“Wij hebben van de KNVB een voorwaardelijke geldboete opgelegd gekregen van 7.500 euro met een proeftijd van één jaar. We hebben een schikkingsvoorstel daartoe geaccepteerd omdat wij in staat van beschuldiging waren gesteld voor wanordelijkheden van een deel van onze supporters bij de uitwedstrijd tegen Cambuur, op 8 november vorig jaar in Leeuwarden. Het ging daarbij om een poging tot uitbraak uit het bezoekersvak en het aanrichten van vernielingen. We hebben onder meer met deze voorwaardelijke geldboete ingestemd omdat wij dergelijk gedrag van dat deel van onze aanhang vanzelfsprekend afkeuren. Je dient je in een stadion altijd normaal te gedragen en zeker als je ergens te gast bent.”
Bekendmaking
“Waarop we wel trots kunnen zijn, is de bekendmaking van de nieuwe op te richten sportinnovatiecentra in Nederland. Vandaag (dinsdag – red.) was onze sportwetenschapper Wouter Frencken samen met hoogleraar sport, prestatie en innovatie Koen Lemmink daarvoor aanwezig op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS – red.). We kunnen met gepaste trots melden dat er ook een Sportinnovatorcentrum in Groningen zal komen, als onderdeel van het Sport Science Instituut Groningen.”
“Het centrum gaat zich richten op twee thema’s: topsport & talent en bewegen & gezondheid. Wij als club zullen daarin met het ‘outdoor football lab’ en het Topsportzorgcentrum een prominente rol gaan vervullen. Minister Edith Schippers van VWS heeft vandaag (dinsdag – red.) de ideeën, projecten en centra uit de eerste ronde van het ZonMw-programma Sportinnovator bekend gemaakt. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.”
Impuls
“Ruim 1,3 miljoen euro is verstrekt aan organisaties en bedrijven, die excelleren op het gebied van sportinnovatie. In totaal gaat in het programma Sportinnovator 245.000 euro naar tien ideeën, 750.000 euro naar vijf projecten en 325.000 euro naar twaalf centra. Het geld wordt ingezet als cofinanciering. Samen met bedrijven, kennisinstellingen, sportorganisaties en overheden wordt het geld gebruikt om sportinnovaties een impuls te geven. Hierbij zal het te realiseren Topsportzorgcentrum dus een belangrijke rol gaan vertolken in Groningen.”
Gastspreker
“Vrijdagavond zal ondergetekende gastspreker zijn op een sponsoravond van SC Scheemda.”
“Volgende week maandagavond wordt met de twaalfde bijeenkomst het gezondheidsprogramma EuroFIT afgesloten bij Indoor Soccer Centre Groningen. EuroFIT is een leefstijlprogramma voor mannelijke supporters van FC Groningen met overgewicht in de leeftijd van 30 tot 65 jaar, die niet voldoende bewegen. In groepsverband wordt wekelijks samen gesport rondom het stadion en kennis gedeeld over gezond leven. Aan EuroFIT wordt tevens een onderzoek van het VU medisch centrum gekoppeld.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus